Írd be, mit keresel:

@Flat @White, az új kávékedvenc

Ahányan vagyunk, annyi módon kedveljük a kávét. Kis tejjel, sok tejjel, habbal, gőzölve, tejszínnel, sőt tejszínhabbal, hosszan, ristretto vagy americano. Vagy Flat White. De mi is ez az új kávé, ami nem cappuccino és nem is latte macchiato?

Cookta - 2016.01.04.
@Flat @White, az új kávékedvenc

A nagyon profik feketén isszák. A profik espressót, a vérprofik még az ennél is sűrűbb, esszenciálisabb ristrettót tartják az igazinak. Vannak, akik egy kanálka tejhabbal enyhítik a feketelevest (kávét), amit espresso macchiatóként neveznek, és akkor innen beindul a variációk sokszínű kavalkádja. Cappuccino, kapucíner, latte, latte macchiato… és az új szereplő is feltűnik, a Flat White.

Forrás:
iStock

A legendák szerint Új-Zélandról vagy Ausztráliából származik. Nekünk mindegy, mert nagyon messzi, de nekik ugyanolyan fontos vita, mint a Pavlova ügyén felpaprikázódott ügy: ki és mikor készítette először, mi a lényege, kinek készült, ki készítette…

A Flat White azoknak szól, akik imádják a tejhabot, a Lattéból csakis a kávét és a tejhabot élvezik, a túl sok tej felesleges. Ehhez az italhoz 1/3 rész espressót és 2/3 rész habosított tejet használnak, de olyan változat is akad, ahol dupla presszókávéval dúsítják a tejhabot. A lényeg: csak tejhab és kávé – espresso vagy doppio (vagyis dupla). A tejeskávénál intenzívebb, de nagyon krémes, habos ez a kávé.

Forrás:
iStock

Azoknak ajánljuk, akiknek a latte túl sok, a cappuccinón viszont kevés a tejhab!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.