Írd be, mit keresel:

Sült alma – egészséges és egyszerű

Egy illatos és krémes, isteni desszertet nem feltétlenül macerás és hosszadalmas elkészíteni, és még az sem biztos, hogy sokféle alapanyag és nagy konyhai rutin kellene hozzá. A sült alma például gyors, olcsó és isteni!
Cookta - 2016.01.04.
Sült alma – egészséges és egyszerű

Sült almát többféle módon készíthetünk. Cikkekre vagy szeletekre vágva egy serpenyőben kevés vajon megsüthetjük, kis mézzel karamellizálhatjuk, majd kevés fahéjjal meghintve kész is a leggyorsabb desszert. Így magában is tökéletes, de egy kis vaníliás cukorral elkevert joghurtot is kínálhatunk mellé… Gyerekeknek még kívánatosabbá tehetjük egy kis Nutellával megcsorgatva, de egy ünnepi menü desszertjeként is megállja a helyét egy gombóc vaníliafagyival tálalva.

Sütőben is süthetjük az almát, sőt meg is tölthetjük, így igazán izgalmas és remek variációkat kaphatunk. A megmosott alma felső részét levágjuk, majd a magházat kivájjuk, hogy a helyébe tölthessünk ilyen-olyan finomságot, ízlésünk szerint. Mi kerülhet a töltött almába? Elmorzsolt keksz, piskótamorzsa, mazsola vagy aszalt áfonya, darabolt dió vagy mandula, felaprított csokoládé, akár 1-1 kanál savanykás lekvár – illetve mindezek tetszőleges kombinációja.

Forrás:
iStock

Az alapanyagokat egyszerűen belerakhatjuk a magház helyére, de akár egy tálkában össze is dolgozhatjuk, és kanállal betölthetjük az üregbe. Ha szaftosabb tölteléket szeretnénk, a morzsásabb alapanyagokhoz adhatunk egy kis lekvárt vagy tejszínt, majd az így kapott masszát kanállal tölthetjük be.

Forrás:
iStock

A megtöltött almákat sütőtálba vagy tepsibe téve meglocsolhatjuk egy kis tejszínnel vagy olvasztott vajjal, önthetünk alá egy pohárka vizet, tehetünk mellé 1-2 rúd fahéjat vagy néhány szem szegfűszeget, hogy még illatosabb legyen majd a megsült alma. Ha megvagyunk, mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre – az almák méretétől függően.

Forrás:
iStock

A krémesre, szaftosra, illatosra sült alma már így is tökéletes, de még a tálalásnál is vannak variációs lehetőségeink. Meghinthetjük vaníliás cukorral, de egy kis édes joghurttal is remek, ha pedig ünnepivé szeretnénk tenni, kínálhatunk hozzá egy kis hideg vaníliasodót vagy egy gombóc vaníliafagyit – az egyszerre forró és hideg desszert igazán izgalmas és ellenállhatatlan.

Aki pedig igazán „villantós” desszertet készítene, annak ajánljuk a karamellás töltött almát, ami egy kicsit bonyolultabb technikával készül, de az alábbi videóból könnyen elsajátítható a készítés mikéntje:

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.