A nyers virágpor élő táplálék, valóságos csodaszer, rengeteg ásványi anyaggal, vitaminnal és aminosavval, amely mind-mind nagyon értékes a szervezet számára, ráadásul természetes és finom is. Gyógyít, fogyaszt, vitalizál, érdemes megismerkedni vele!
A méhek által közvetlenül a virágokról gyűjtött édeskés virágpor teljesen természetes, fehérjében is gazdag, koncentrált táplálék. Színét meghatározza, hogy milyen növénytől származik, így az aranysárgától a sötétbarnáig változhat. Szuperélemiszernek tartják, amely tartalmaz szinte minden szükséges tápanyagot, amire a szervezetnek szüksége van.
Egészen kis mennyiség is elég belőle, rendszeres fogyasztása hatékonyan segíthet allergia ellen, erősíti az immunrendszert, jótékonyan hat az anyagcserére, így a májra és a bélflórára. Kiemelten magas antioxidáns-tartalma miatt betegségek megelőzésére, állóképességünk erősítésére is tökéletesen alkalmas. Álmatlanság, fáradtság és gyengeség ellen is hatékony segítség, sőt sportoláshoz is ajánlható, hiszen fokozza az izmok működését és regenerálódását. Diétázóknak vagy túlsúllyal küzdőknek is segítséget jelenthet fogyasztása, mivel a nyers virágpor mérsékeli, elmulasztja az éhségérzetet.
Mi van benne?
Mennyit fogyasszunk belőle?
Hogyan fogyasszuk?
A legjobb 2-3 részletben elosztva, 1-1 kiskanállal reggel, délben és este. Önmagában is kellemes az íze, így elszopogathatjuk-elrágcsálhatjuk magában is, de keverhetjük tejbe, joghurtba, turmixba, smoothie-ba, megszórhatjuk vele a müzlit vagy a gyümölcssalátát, akár egy szelet vajas-mézes kenyeret is.