Írd be, mit keresel:

Virágpor, a természet csodás ajándéka

A nyers virágpor élő táplálék, valóságos csodaszer, rengeteg ásványi anyaggal, vitaminnal és aminosavval, amely mind-mind nagyon értékes a szervezet számára, ráadásul természetes és finom is. Gyógyít, fogyaszt, vitalizál, érdemes megismerkedni vele!

Cookta - 2016.01.13.
Virágpor, a természet csodás ajándéka

A méhek által közvetlenül a virágokról gyűjtött édeskés virágpor teljesen természetes, fehérjében is gazdag, koncentrált táplálék. Színét meghatározza, hogy milyen növénytől származik, így az aranysárgától a sötétbarnáig változhat. Szuperélemiszernek tartják, amely tartalmaz szinte minden szükséges tápanyagot, amire a szervezetnek szüksége van.

Forrás:
iStock

Egészen kis mennyiség is elég belőle, rendszeres fogyasztása hatékonyan segíthet allergia ellen, erősíti az immunrendszert, jótékonyan hat az anyagcserére, így a májra és a bélflórára. Kiemelten magas antioxidáns-tartalma miatt betegségek megelőzésére, állóképességünk erősítésére is tökéletesen alkalmas. Álmatlanság, fáradtság és gyengeség ellen is hatékony segítség, sőt sportoláshoz is ajánlható, hiszen fokozza az izmok működését és regenerálódását. Diétázóknak vagy túlsúllyal küzdőknek is segítséget jelenthet fogyasztása, mivel a nyers virágpor mérsékeli, elmulasztja az éhségérzetet.

Préselt gyümölcs- vagy zöldséglébe keverve igazi vitaminbomba!

Préselt gyümölcs- vagy zöldséglébe keverve igazi vitaminbomba!
Forrás:
iStock

Mi van benne?

  • fehérje nagy mennyiségben, amely tartalmazza mind a 22 aminosavat, amelyből az emberi szervezet felépül
  • ásványi anyagok: cink, foszfor, kálium, kén, króm, mangán, nikkel, réz, szelén, szilícium, vas
  • vitaminok: A-, B1-, B2-, B6-, C-, E-, G-, H-, P-vitamin, folsav

Mennyit fogyasszunk belőle?

  • felnőttek: napi 20-30 gramm
  • gyerekek: napi 5-10 gramm

Hogyan fogyasszuk?

A legjobb 2-3 részletben elosztva, 1-1 kiskanállal reggel, délben és este. Önmagában is kellemes az íze, így elszopogathatjuk-elrágcsálhatjuk magában is, de keverhetjük tejbe, joghurtba, turmixba, smoothie-ba, megszórhatjuk vele a müzlit vagy a gyümölcssalátát, akár egy szelet vajas-mézes kenyeret is.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.