Így készül
Tálba adagolunk 2 bögre lisztet, 1 teáskanál sót, 1 teáskanál kurkumát, 2 tojást, 1 bögre vizet és 1 bögre kókusztejet, habverővel simára keverjük. Egy műanyag vizes palack tetejét kilukasztjuk, a flakonba töltjük a palacsintatésztát, és forró serpenyőbe körkörösen belefolyatjuk a tésztát, hogy csipkés, háló szerű legyen. Félbehajtva, majd feltekerve tálalják, mondjuk megtölteni nem is nagyon lehetne… 🙂
Tudtad?
A Palacsinta Nap vagy húshagyókedd (az angol eredetiben „Shrove Tuesday” „Gyóntató Kedd”) egyébként a húsvét előtti 41. napra eső kedd – a nagyböjt előestéje. Ezen a napon a régebbi időkben minden keresztény kötelező bűnbánatot tartott, innen ered az elnevezés. Ez az utolsó lehetőség mindenféle finomság fogyasztására, a bőséges étkezés ugyanis nagyböjtben tilos. Tehát a házban megmaradt tojásokból, vajból, zsírból palacsintát készítettek, ezért ezt a napot Palacsinta Napnak nevezték.