Írd be, mit keresel:

Vicces necc-palacsinta

A palacsinta-nap alkalmat ad nem csak arra, hogy mindenki bűntudat nélkül palacsintázzon, hanem arra is, hogy jobbnál jobb kreatív ötletek szülessenek a világ egyik legnépszerűbb ételének elkészítésére. Ez a csipkeszerű hálópalacsinta például brilliáns, és nem is nehéz elkészíteni.
Cookta - 2016.02.09.
Vicces necc-palacsinta

Így készül

Tálba adagolunk 2 bögre lisztet, 1 teáskanál sót, 1 teáskanál kurkumát, 2 tojást, 1 bögre vizet és 1 bögre kókusztejet, habverővel simára keverjük. Egy műanyag vizes palack tetejét kilukasztjuk, a flakonba töltjük a palacsintatésztát, és forró serpenyőbe körkörösen belefolyatjuk a tésztát, hogy csipkés, háló szerű legyen. Félbehajtva, majd feltekerve tálalják, mondjuk megtölteni nem is nagyon lehetne… 🙂

Tudtad?

A Palacsinta Nap vagy húshagyókedd (az angol eredetiben „Shrove Tuesday” „Gyóntató Kedd”) egyébként a húsvét előtti 41. napra eső kedd – a nagyböjt előestéje. Ezen a napon a régebbi időkben minden keresztény kötelező bűnbánatot tartott, innen ered az elnevezés. Ez az utolsó lehetőség mindenféle finomság fogyasztására, a bőséges étkezés ugyanis nagyböjtben tilos. Tehát a házban megmaradt tojásokból, vajból, zsírból palacsintát készítettek, ezért ezt a napot Palacsinta Napnak nevezték.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.