Írd be, mit keresel:

Túrófánk, a sikerdarab

Kezdők kedvencének is nevezhetnénk a túrófánkot, de ez azért nem lenne rendjénvaló, mert nem csak ők imádják ezt az elronthatatlan finomságot.
Cookta - 2016.02.13.
Túrófánk, a sikerdarab

A túrós desszertek mindig népszerűek, de közülük is kiemelkedik a túrófánk, aminek összeállítása villámgyors és pofonegyszerű, nem szükséges hozzá semmilyen extra alapanyag, a végeredmény pedig egy pihekönnyű labdacs, amihez mesésen illik bármilyen lekvár, de akár csokiöntet, vaníliasodó is.

Forrás:
Hámori Zsófia

A tökéletes túrófánknak 3 titka van. Az egyik az alapanyagok megfelelő aránya (ez a lenti receptben tökéletes), a másik a pihentetési idő, amit nem érdemes elspórolni, mert ettől lesz légiesen könnyű a fánk, a harmadik pedig, hogy mindig forró olajban süssük, nehogy megszívhassák magukat zsiradékkal a nem elég meleg olajban.

Ha a porcukrot és a reszelt citromhéjat elhagyjuk, sós fánkokat is süthetünk a masszából – finomabb és könnyebb, mint a krokett, és szaftos raguk, vadas vagy vadhúsból készült fogások mellé tökéletes köret lehet.

Forrás:
Hámori Zsófia

Túrófánk

Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
2 tojás
2 evőkanál porcukor
1 dl tejföl
1 citrom héja
15 dkg liszt
½ teáskanál sütőpor
olaj a sütéshez
porcukor a tálaláshoz

Elkészítés: A tehéntúrót összekeverjük a tojással, a reszelt citromhéjjal, a porcukorral, a sütőporral és a tejföllel, majd ha már krémes, hozzáadagoljuk a lisztet. Hűtőben 1 órát pihentetjük.

A pihentetett masszából kanállal darabokat szaggatunk, lisztbe mártjuk, majd tenyerünkkel gombócokká formázzuk.

Forró olajban kisütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk a felesleges zsiradékot.

Kristálycukorban még melegen megforgatjuk.

Baracklekvárral – vagy csokiszósszal, málnalekvárral, gyümölcsraguval, vaníliasodóval, amit csak szeretünk – tálaljuk.

Forrás:
Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.