Írd be, mit keresel:

Fiatalító fűszerek

Az idő múlását nem tudjuk megállítani vagy visszapörgetni, de szerencsére a fiatalodásban sok minden a segítségünkre lehet. Sajnos a legtöbb erre alkalmas anyag mesterséges, drága, vagy nem tudjuk, hogy erre is alkalmas. Pedig már az is rengeteget számít, ha megfelelően étkezünk, és tudjuk, mit mire használjunk. Íme 10 fűszernövény, amik szuper hatással vannak a testre, és megfiatalítanak!
Cookta - 2016.02.21.
Fiatalító fűszerek

1. Bazsalikom

Mindannyian ismerjük ezt a fűszernövényt, ami amellett, hogy ízletes, jó hatással van az emésztésre, tele van flavonoidokkal, amik segítenek megőrizni a sejtek szerkezetét. Ráadásul magas a K-vitamin-tartalma, ami erősíti a csontokat. Fogyasztható fűszerként, de salátákban is.

2. Fahéj

Korábban már írtunk a fahéj felhasználásáról itt, de most egy kicsit másra gondolunk. Nem elég, hogy csökkenti a vércukorszintet, gyulladáscsökkentő, megöli a baktériumokat és a gombákat, még a koleszterinre is jó.

3. Koriander

Hasonlóan a fahéjhoz, a koriander is jó hatással van a vércukorszintre és a koleszterinre, annyi különbséggel, hogy a szorongásra és a zsírok emésztésére is alkalmas. Húsételekhez őrölve mennyei!

További 7 fiatalító fűszerről olvashattok itt >>

Forrás:
iStock

Tudj meg mindent a fűszerekről!

A kis fűszerlexikonból megtudhatunk mindent, amit a fűszerekről tudni érdemes. Megismerhetjük a fűszerek eredetét és történetét. Megtudhatjuk botanikai jellemzőiket, előfordulásukat, hatóanyagukat és egyéb tulajdonságukat. Emellett a kötet ötleteket ad a konyhában és a gyógyászat terén való felhasználáshoz.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.