Írd be, mit keresel:

Fekete-erdő @pohárkrém – kényeztető finomság percek alatt

A pohárkrém mutatós és krémes desszert, nagyon egyszerűen összeállítható, sokféle ízben készíthető, még akár sütemények, torták ízvilágát is megidézhetjük vele.

Cookta - 2016.02.25.
Fekete-erdő @pohárkrém – kényeztető finomság percek alatt

A pohárkrém lényege a rétegezés – és persze a krém. A rétegezéshez jó mindig valamilyen piskóta vagy keksz, ropogós vagy harapható, de esetleg corn flakes vagy mézes zabpehely is megfelel. A krém lehet főzött cukrászkrém vagy puding, de akár sajtrém, mézzel elkevert görögjoghurt vagy mascarpone is. A tetejére vagy a rétegek közé kerülhet egy kis gyümölcs is, akár nyersen, akár raguvá, szósszá összefőzve némi fűszerrel és cukorral.

Ünnepi torták, sütemények ízvilágát is beleálmodhatjuk egy-egy pohárkrémbe – kicsit leegyszerűsítve, sokkal kevesebb munkával és töredéknyi idő alatt mennyei, krémes desszertet készítve. Mi most a Fekete-erdő tortát alakítottuk át kanalazható villámdesszertté, ami hétköznap délutáni kényeztetésnek ugyanúgy elkészíthető, mint hétvégi mutatós desszertnek.

Forrás:
iStock

Fekete-erdő pohárkrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg omlós kakaós keksz
  • 15 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg fagyasztott meggy
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • esetleg egy kevés cseresznyepálinka

Elkészítés: A fagyasztott meggyet a porcukor felével, a vaníliás cukorral és egy kevés cseresznyepálinkával egy kis forralóba tesszük, és kb. 5 perc alatt összefőzzük.

A tejszínt habbá verjük. A mascarponét a maradék porcukorral és a másik vaníliás cukorral elkeverjük, összeforgatjuk a tejszínhabbal.

Az omlós kekszet poharakba morzsoljuk, rákanalazzuk a mascarponés krémet, majd a tetejére a meggyragut. Azonnal tálaljuk.

Édesszájú konyhatündéreknek ajánljuk!

Mary Berry Nagy-Britannia talán legismertebb szakácskönyvírója, a „torták királynője”, akit a hazai közönség a Sütimester című tévéműsorban ismerhetett meg. Ebből az immáron klasszikussá vált könyvéből olyan édességek receptjét ismerhetjük meg, melyek finomak, gyönyörűek és legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető. Érdemes kipróbálni, biztos a siker!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.