Írd be, mit keresel:

@Oscart nyertem, most már @ennék

Az idén 88. alkalommal megrendezett Oscar-díjátadó jelöltjeiről, magyar filmes vonatkozásáról sok szó esett az elmúlt hetekben (Nemes Jeles László Saul fia című filmjét is jelölték, mint legjobb idegen nyelvű film), ám minket most az érdekel, mit fognak fogyasztani az alkotók a jeles esemény utáni partin. Ebbe az Oscar-menüt készítő Wolfgang Puck Catering enged egy kis bepillantást.
Cookta - 2016.02.28.
@Oscart nyertem, most már @ennék

A február 28-án tartandó gálaesten valószínűleg a legválogatósabb művész is kedvét leli valamelyik finomságban, hiszen a választék most is szinte végtelen. A legfontosabb, amit lehet tudni a felszolgálandó ételekről, hogy glutén-, laktóz- vagy diómentesek lesznek. Különböző részlegek (hideg és meleg előételek, hal, illetve csokoládé büfé várják majd az éhes művészeket. Az előételnek megfelelő fogások közt találunk currys csirkesalátát diós-mazsolás toasttal, garnélarák-koktélt vagy paradicsomos, fetasajtos és olajbogyó nyársat, de aki tartalmasabbra vágyik, válogathat az érett cheddar sajtos mini hamburgerek, a vegán és vegetáriánus pizzák vagy a fűszeres tonhal tartáros tölcsér közül.

Mini hamburgerek

Mini hamburgerek
Forrás:
iStock

Ha végignézzük a kínálatot, láthatjuk, hogy nem nagy fogások követik egymást, hanem sok változatos, kis adagra épülő menüsort álmodtak meg a készítők az eseményre, amit Barbara Brass, a Wolfgang Puck Catering értékesítési alelnöke azzal magyaráz, hogy minél több nagy sikerű ételkölteményt bemutathassanak, kis adagok formájában. „A változatosság is fontos szempont, de a lényeg az volt, hogy minél közvetlenebb környezetet teremtsünk, ahol a vendégek tudnak beszélgetni egymással”.

Sok változatos, kis adagra épülő menüsor készül a nagy eseményre

Sok változatos, kis adagra épülő menüsor készül a nagy eseményre
Forrás:
iStock

Az említett kis adagok közt hideg és meleg ételeket is meg lehet majd találni, a hűtött fehér szőlőtől kezdve, a mandula gazpachón át a fekete szarvasgombás zellerkrémlevesig.

Szarvasgombás zellerkrémleves

Szarvasgombás zellerkrémleves
Forrás:
iStock

Az édesszájú művészeknek idén nem kell félniük, a legnagyobb kínálatot a csokoládé büfé ígéri. Akit nem díjaznak esetleg, itt karamellás Oscar alakú nyalókákkal pótolhatja a hiányt, de kókuszos macaront, étcsokoládés brownie-t vagy vörösáfonyás habcsókot is lehet többek közt kóstolni, illetve a kihagyhatatlan csokoládé-szökőkútból sem lehet rossz csemegézgetni.

Forrás:
http://oscar.go.com/

Aki nem kifejezetten csokoládé alapú édességre vágyik, annak szól a menüt záró desszert-kínálat: málnás panna cotta, pisztáciás piskóta és banán fagylalt búcsúztatja az est vendégeit.

Szántó Eszter

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.