Írd be, mit keresel:

Falatnyi finomság: csokis ropogós

Nem csoki, nem süti, még csak nem is bonbon, de csokis. Könnyű kis falatka, ami kellemesen roppan a fogak alatt, gyerekjáték elkészíteni, de tényleg. Gyerekváltozatot is mutatunk!

Cookta - 2016.03.02.
Falatnyi finomság: csokis ropogós

Receptnek talán nem is nevezhető, de remek ötlet a csokis gabonapehely, ami pillanatok alatt elkészíthető, ha hirtelen ránk törne az édességvágy. Tulajdonképpen olvasztott csokoládéval összeforgatott corn flakes az alap, amit kis bonbonpapírba kanalazunk vagy sütőpapírra adagolunk, majd hirtelen lehűtjük, hogy ne puhuljon fel a ropogós pehely a meleg csokoládétól.

Akár húsvétra is elkészíthető, kis fészeknek formázva, cukorka-tojással

Akár húsvétra is elkészíthető, kis fészeknek formázva, cukorka-tojással
Forrás:
iStock

Az édes, ropogós falatokat természetesen többféle módon készíthetjük – ízlésünk szerint. A csoki lehet fehércsoki, étcsoki vagy tejcsoki is, illetve keverhetjük is a tejcsokit az étcsokoládéval, tehetünk bele egy csipet fahéjat vagy mézeskalács-fűszerkeveréket. A ropogós rész a corn flakes mellett lehet puffasztott rizs vagy kölesgolyó, de gazdagíthatjuk egy kis kandírozott vagy aszalt gyümölccsel is.

Mivel a csokoládét gőz fölött olvasztjuk meg, ami veszélyes üzem egy gyereknek, ha ténylegesen kicsik szeretnék készíteni ezt a csemegét, érdemesebb a mikrót használni a csoki olvasztására. Mivel a csokoládé viszonylag alacsony hőmérsékleten olvad, így nem kell valóban forró alapanyaggal dolgozniuk, viszont jó játék, közös móka és nagy sikerélmény lehet a kuktáskodás egy ilyen desszerttel.

Forrás:
iStock

Csokis ropogós

Hozzávalók:

  • 10 dkg csokoládé (felnőtteknek étcsokoládé, gyerekeknek tejcsoki – vagy ki hogy szereti)
  • 1 teáskanál méz
  • 2,5 dkg vaj
  • 5 dkg corn flakes (vagy más gabonapehely)

Elkészítés: A csokoládét apróra tördeljük, egy tálba tesszük a vajjal és a mézzel, és gőz fölött összeolvasztjuk, időnként megkeverve. A gőzről levéve hűlni hagyjuk. Közben előkészítjük a bonbonpapírokat vagy a sütőpapírral fedett sütőlapot. Amikor már kezd sűrűsödni, dermedni a csoki, gyors mozdulatokkal belekeverjük a kukoricapelyhet, és kanállal porciózzuk a minikapszlikba vagy a sütőpapírra. Fagyasztóba tesszük pár percre, hogy megdermedjen, majd kínálhatjuk is.

Étcsokis, tejcsokis – mindkettő finom ;)

Étcsokis, tejcsokis – mindkettő finom 😉
Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.