Nem csoki, nem süti, még csak nem is bonbon, de csokis. Könnyű kis falatka, ami kellemesen roppan a fogak alatt, gyerekjáték elkészíteni, de tényleg. Gyerekváltozatot is mutatunk!
Receptnek talán nem is nevezhető, de remek ötlet a csokis gabonapehely, ami pillanatok alatt elkészíthető, ha hirtelen ránk törne az édességvágy. Tulajdonképpen olvasztott csokoládéval összeforgatott corn flakes az alap, amit kis bonbonpapírba kanalazunk vagy sütőpapírra adagolunk, majd hirtelen lehűtjük, hogy ne puhuljon fel a ropogós pehely a meleg csokoládétól.
Az édes, ropogós falatokat természetesen többféle módon készíthetjük – ízlésünk szerint. A csoki lehet fehércsoki, étcsoki vagy tejcsoki is, illetve keverhetjük is a tejcsokit az étcsokoládéval, tehetünk bele egy csipet fahéjat vagy mézeskalács-fűszerkeveréket. A ropogós rész a corn flakes mellett lehet puffasztott rizs vagy kölesgolyó, de gazdagíthatjuk egy kis kandírozott vagy aszalt gyümölccsel is.
Mivel a csokoládét gőz fölött olvasztjuk meg, ami veszélyes üzem egy gyereknek, ha ténylegesen kicsik szeretnék készíteni ezt a csemegét, érdemesebb a mikrót használni a csoki olvasztására. Mivel a csokoládé viszonylag alacsony hőmérsékleten olvad, így nem kell valóban forró alapanyaggal dolgozniuk, viszont jó játék, közös móka és nagy sikerélmény lehet a kuktáskodás egy ilyen desszerttel.
Csokis ropogós
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét apróra tördeljük, egy tálba tesszük a vajjal és a mézzel, és gőz fölött összeolvasztjuk, időnként megkeverve. A gőzről levéve hűlni hagyjuk. Közben előkészítjük a bonbonpapírokat vagy a sütőpapírral fedett sütőlapot. Amikor már kezd sűrűsödni, dermedni a csoki, gyors mozdulatokkal belekeverjük a kukoricapelyhet, és kanállal porciózzuk a minikapszlikba vagy a sütőpapírra. Fagyasztóba tesszük pár percre, hogy megdermedjen, majd kínálhatjuk is.