Írd be, mit keresel:

Az ördögi @Ramsay legjobb menüi

Gordon Ramsay kemény, karakteres és konok, de nagyon tud főzni. Műsorai által vált világhírűvé, megdöbbentő stílusa még a nézőket is lenyűgözi, nemhogy a benne szereplőket. De a szakácskönyveit is érdemes forgatni – bemutatjuk az egyik kedvencünket.

Cookta - 2016.03.03.
Az ördögi @Ramsay legjobb menüi

Ramsay nagyon tud főzni, kiválóan ismeri az alapanyagokat, és mindehhez hihetetlen kreativitás is társul. Aki látta már műsorát, tudhatja, hogy könnyedén és lazán főz, aki pedig kézbe vette már szakácskönyveit, azt is tudja, hogy nem elrettenteni akar a főzéstől bonyolult és kacifántos fogásokkal, hanem épp kinyitni a világot és a lehetőséget mindenki számára, hogy fűszerekben gazdag, jól kombinált alapanyagokkal készíthessünk izgalmas fogásokat.

A Ramsay legjobb menüi letehetetlen könyv – nagyon izgalmas formátummal, ugyanis minden oldalpáron egy menü szerepel – egy előétel, egy főétel és egy desszert, de minden lap 3 részre van vágva a fogások szerint, így kóborolhatunk a különféle menük között, és összeállíthatjuk a saját aktuális kedvencünket a felkínált 52 ételsorból.

Ez a különleges formátumú kötet Gordon Ramsay kedvenc konyháit mutatja be. Megismerteti velünk legkedvesebb ételsorait, és különböző kulináris stílusok által ihletett, válogatott szezonális menüket is felvonultat. A könyvben található 52 menüsorból 140 000 különböző menüt állíthatunk össze. Ez játék a számokkal, de nagyon jól variálható a kínálat, a fogások pedig különlegesek, de nem bonyolultak. Kreatív gasztrokaland, igazi ízutazás a könyv, remek receptekkel.

Mivel Ramsay számára fontos a szezonalitás a friss és aktuális alapanyagok miatt – ahogy ez Négy évszak ízekben című szakácskönyvéből is kiderül –, ebben a gyűjteményben is fontos szerepet kap. Az ételsorokat itt is az évszakok szerint alakítja ki, sőt, ha jellegzetes nemzeti konyhához tartozik, akkor eszerint is csoportosítja. Így található a könyvben pl. olasz nyáron, spanyol ősszel, délkelet-ázsiai egész évben, francia tavasszal, indiai ősszel/télen csoportosítás is, de vigyázat: gazdag a kínálat!

Hihetetlen jó játék már a tervezés is, a barangolás a különféle ízek és menüsorok között, mindezt látványosan az oldalankénti hármas tagolással, a képzeletünket pedig segítik a felülről fotózott gyönyörű ételek. Külön erénye a könyvnek, hogy már a legelején – még a receptek előtt – összefoglalja, hogy milyen fűszereket, olajokat, eceteket használ a könyvben, és megnyugtatásul mondhatjuk: mind beszerezhető itthon is egy nagyobb élelmiszerboltban.

Jó lapozgatást és főzést!

Forrás:
www.gordonramsay.com

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.