A tálalás nem lényegtelen dolog: egészen másképp nézünk egy ízlésesen tálalt ételre, legyen az a legegyszerűbb fogás is, ha érezzük a figyelmet, a törekvést a szép tálalásra. Étteremben pedig el is várjuk, hogy igényesen legyen elrendezve a tányéron a fogás. Az igényesség után pedig jöhet a játékosság: ha egy vicces szendvics vagy egy mókás falatka mosolyt csal családunk vagy vendégeink arcára, az igenis jó érzés, ráadásul a készítés is egyfajta kreatív készülődés, akár a gyerekekkel együtt. Ehhez mutatunk most néhány ötletet.
Mozzarellapingvinek
Türelem, egy kis kés és fogpiszkáló kell hozzá, no meg mini mozzarellagolyók, magozott fekete olívabogyó, sárgarépa – és ha sipkát is készítenénk, akkor kápia paprika és egy kevés krémsajt.
A meghámozott sárgarépát karikákra vágjuk, mindegyik karikából kivágunk egy cikket, a cikket még félbevágva meg is vannak a csőrök, amiket egy-egy olajbogyóba, a mag helyére teszünk. A mozzarellagolyókat egy fogpiszkálóval átszúrva a répatalpakra ültetjük, a tetejére szúrjuk a csőrökkel már „felszerelt” olíva pingvinfejeket. Ezután keresztben is átbökjük a mozzarellát egy kicsit rövidebbre tört fogpiszkálóval, két oldalon pedig két fél olajbogyót szúrunk rá szárny gyanánt. Ha sipkát is szeretnénk, akkor kápia paprika hegyét levágva egy kis krémsajttal rögzíthetjük a pingvinek fejére, legegyszerűbben úgy, hogy egy kisebb zacskóba töltjük a sajtot, pici lukat vágunk a sarkára, majd innen nyomjuk ki a krémsajtot. Így még pompon is kerülhet a sipka tetejére.
Mókás szendvicsek gyerekeknek
Kiskuktáknak ajánljuk
Francia konyha? Gyerekjáték! 5 sajtos recept gyerekeknek, lemosható oldalakkal, részletes elkészítési útmutatóval, hogy biztos legyen a siker. Ezek a receptek találhatóak a könyvben:
– Kecskesajtos-almás-rozmaringos sütemény
– Tartiflette, ahogyan a Casse-Noix-ban készítik
– Juhsajtos fánk
– Mascarponés sajttorta
– Parmezános keksz