A locsolóknak ugyanis nemcsak színes tojásokat adhatunk, hanem különféle süteményeket is süthetünk. A család számára készített kalács mellett kicsiny kalácskoszorúkat fonhatunk, de a rugalmas kelt tésztából készülhet csiga, bárány, nyuszi vagy bármilyen más művészeti alkotás. Két dologra ügyeljünk: ha több elemből tevődik össze a kalácsalkotásunk, akkor vízzel vagy tojásfehérjével „ragasszuk össze” a részeket, illetve figyeljünk rájuk sütés közben, mert a kiálló darabok és a kis részek könnyedén megégnek.
A kelt tésztás ajándékokon kívül a legkisebbekkel süthetünk különféle kekszeket. Az aszalt gyümölcsökkel kevert zabkekszeket már a totyogók is könnyen a sütőpapírra tudják kanalazni, de ha van néhány, a szezonhoz köthető kiszúró formánk, akkor vajas kekszből – linzertésztából – készített nyulakkal és bárányokkal is várhatjuk az ünnepet.
Szintén jó választás lehet a muffin vagy cupcake készítése. Ennek szinte minden lépésébe könnyedén bevonhatjuk a gyerekeket, hiszen a kevert tészta összeállítása, ízesítése és papírkapszlikba történő betöltése valóban gyerekjáték. A különféle ízvilágú muffinok közül ebben az időszakban befutó lehet a répatorta, amire a gyerekekkel közösen különféle dekorációt is készíthetünk. Fondant-ból vagy marcipánból alakíthatunk nyuszit, répát, de bizonytalan kezűek számára az is ideális megoldás lehet, ha a kinyújtott masszából kiszúróformával nyuszikat, virágokat vágunk ki, s a vaj- vagy sajtkrémmel bevont muffin vagy cupcake tetejére ezt ültetjük rá. Ezek a figurák a családi tortákon is jól mutatnak, egyszerűek, letisztultak, és a család apraja-nagyja részt vehet az elkészítésében.
A piros tojás helyett nemcsak süteményt adhatunk ajándékba, hanem bonbont is készíthetünk. Ebben is közreműködhetnek a gyerekek, bár a trüffelgolyók kivételével a bonbonkészítés munkafolyamatába inkább a nagyobbakat érdemes bevonni. A trüffelnél jól jönnek az aprócska kezek, amelyek a ganache-t golyóbissá formázhatják, s belehempergethetik kakaóporba, tört mandulába, darált dióba, édes kekszmorzsába vagy épp kókuszreszelékbe. A klasszikus bonbonnál már a nagyobbaknak való a terep, akik élvezik a csokoládéval való precíz játékot, s kedvük szerint tölthetik, ízesíthetik a bonbonokat.