Írd be, mit keresel:

Variációk halfasírtra

Állandóan halljuk, hogy a hal milyen egészséges, hetente legalább egyszer érdemes fogyasztani, mégsem kerül gyakran a tányérunkra. Vannak, akik nem szeretik, és csak a karácsonyi halászlé és a strandos hekk képez kivételt. Két gyors és egyszerű recept azoknak, akik szívesen barátkoznának a halas fogásokkal.

Cookta - 2016.03.09.
Variációk halfasírtra

A halfasírt vagy bundás halgolyócska azoknak is ízleni fog, akik amúgy nincsenek oda a halért. Ezek készíthetőek semlegesebb ízű halhúsból, és a fűszerezéssel is trükközhetünk. Fontos jó tulajdonsága még ennek a remek ételnek, hogy nincs benne szálka, így gyerekeknek is ideális.

Érdemes a fagyasztóban tartani tengeri halfilét, ezek általában szálkátlanok, akár tőkehalról, pangasiusról vagy tonhalról legyen szó, viszont vásárláskor a jó minőségűt ajánlott keresni. Emellett jó szolgálatot tehet egy-két konzerv hal is a kamrapolcon, legyen akár tonhal, makréla vagy szardínia – nemcsak salátába, szendvicskrémnek, tésztaszószhoz használhatók, hanem halfasírthoz is.

Forrás:
iStock

Mutatunk is két változatot, ami kiválthatja a halrudacskákat, az egyik fagyasztott, a másik konzerv halból készíthető.

Petrezselymes halfasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 1 tojás
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1/2 citrom
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál mustár

A panírozáshoz és a sütéshez:

  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés: A hagymát finomra vágjuk, 1 evőkanál olajon megdinszteljük. A kiolvasztott halfilét konyhai robotgéppel pépesítjük, meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a dinsztelt hagymát, a finomra vágott petrezselymet, a mustárt, a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlét, valamint a tojást, és jól összedolgozzuk.

A masszából gombócokat vagy pogácsákat formázunk, felvert, enyhén sózott tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Tonhalas fasírt

Hozzávalók:

  • 30 dkg konzerv tonhal (2 doboz)
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 szál újhagyma

A panírozáshoz és a sütéshez:

  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés: A tonhalról az olajat lecsöpögtetjük. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a halhoz adjuk a tojással, a felaprított petrezselyemmel és újhagymával együtt, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.

A masszából gombócokat vagy pogácsákat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.