Írd be, mit keresel:

Csokoládé film – másodszor

A Csokoládé filmet imádtuk. Juliette Binoche és Johnny Depp hatalmas volt a kedves, kellemes, meseszerű, kihagyhatatlan filmben. De Omar Sy is az a most bemutatott újabb Csokoládé filmben. Csak itt most nem az édességről van szó...

Cookta - 2016.03.14.
Csokoládé film – másodszor

Az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalók egyik sztárja, Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és igaz történetben, amely a XIX-XX. század fordulójára kalauzol. Franciaországban ekkor a cirkusz a virágkorát érte. A kubai Rafael Padilla az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett, Csokoládé művésznéven: barátjával Footit-vel (James Thiérrée) a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségéből törtek a csúcsra. Műsorszámuk hatalmas népszerűségre tett szert, bejárták vele az országot, mígnem Párizsban igazi szupersztárrá váltak. A hirtelen jött vagyon és hírnév azonban megmérgezte kettejük barátságát, a szerencsejáték és a nők rabjává váló Csokoládé pedig önálló karrierre vágyott.

Padilla – vagyis Csokoládé – valóban létező és ismert személyiség volt, Toulouse-Lautrec is megfestette, és szerepelt a Lumiére fivérek korai filmjeiben. Az élettörténetét az eddig inkább színészként ismert Roschdy Zem (36, Élj és boldogulj!, Visszakézből) vitte filmre, aki a Szerelemgyerek című rendezésében is foglalkozott már a francia társadalom kulturális és etnikai sztereotípiáival.

Mozik és vetítési időpontok >>

Bővebben a filmről >>

Csokoládé – Toulouse-Lautrec festményén

Csokoládé – Toulouse-Lautrec festményén
Forrás:
www.rue89bordeaux.com

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.