Írd be, mit keresel:

Kivi, a kínai egres

A kivi Dél-Kínából származik, de megterem Maygarországon is, ha naposabb, melegebb helyre ültetjük. Az eredeti neve kínai egres volt, majd ahogyan terjedt a világban, Új-Zélandon átnevezték kivinek, méghozzá az ott őshonos kivimadárról.
Cookta - 2016.03.17.
Kivi, a kínai egres

Hogy hogyan jön össze a kettő? Hát úgy, hogy a kivimadár pont olyan bozontos és barna, mint ez a C-vitaminban gazdag gyümölcs, azt pedig fedje homály, hogy belülről is mindkettő zöld-e. De a viccet félretéve, a kivi amellett, hogy finom, nagyon egészséges is.

Íme az érvek, hogy miért érdemes rendszeresen enni:

  • Magas C-vitamin-tartalma miatt erősíti az immunrendszert és segít elkerülni a megfázást, illetve a meghűlést
  • Védi a légzőszerveket, hatásos asztma, köhögés, zihálás ellen
  • Táplálja a bőrt
  • Segíti az emésztőrendszer működését, enyhe hashajtó hatása van
  • Terhes anyukáknál a magzat egészséges fejlődését segíti
  • Erősíti a szív- és érrendszert
  • Jó hatással van a szemekre, javítja a látást
  • Segíti a vas felszívódását
  • Véd a DNS-károsodás és az oxidatív stressz ellen
  • Csökkenti a magas vérnyomást

A kivi további remek tulajdonságairól és felhasználhatóságáról itt olvashattok >>

Kúszó, futó növény a kivi, Magyarországon októberre érik be a termése napos helyeken

Kúszó, futó növény a kivi, Magyarországon októberre érik be a termése napos helyeken
Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.