Írd be, mit keresel:

Ételek, melyeket a véletlennek köszönhetünk

Akad jó pár olyan étel, melyet csak és kizárólag egy-egy fura véletlennek köszönhetünk. Ilyen a jégkrém és a sajt is, de a chips és a corn flakes is!
Cookta - 2016.03.21.
Ételek, melyeket a véletlennek köszönhetünk

Chips

A finom ropogtatnivalót egy dühös embernek köszönhetjük. 1853-ban, egy Saratoga Springs-i étteremben az egyik vendég kiakadt, mert szerinte a szakács, George Crumot túl vastag és szottyos sült krumplit szolgált fel neki. A vendég állítólag sorra küldte vissza az ételeket, mert semmi nem volt neki megfelelő. George-nak azonban elege lett, ezért hajszálvékonyra szelte fel a burgonyát, majd keményre sütötte, és rengeteg sót szórt rá. Na, ezért az ételért már teljesen odavolt a vendég. A Saratoga Chips ezért rákerült az étlapra, később – sikere miatt – más éttermek is átvették, végül pedig a tömeggyártása is megkezdődött.

Forrás:
iStock

Corn flakes

1898-ban Will Keith Kellogg és testvére, dr. John Harvey Kellogg egy balesetnek köszönhetően állították elő a kukoricapelyhet, miután megkíséreltek granolát (egészséges müzli) készíteni otthon. Miután rájöttek, hogy ez is finom, kicsit még kísérleteztek, hogy tökéletesítsék a találmányt, majd szabadalmaztatták a közkedvelt reggelit.

További „véletlen” ételekről itt olvashattok >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.