Írd be, mit keresel:

10 stresszűző étel

A stressz minden ember életébe beférkőzik, hatására pedig képesek vagyunk csokiért és mindenféle nassért nyúlni, csak hogy jobb legyen a napunk. Ha pedig így teszünk, a napunk lehet, hogy jobb lesz, de hosszú távon az alakunk nem! Úgy tűnik, többé nem kell emiatt aggódnunk, a Daily Mail cikkéből kiderül, melyik az a 10 étel, amik segítenek a stresszoldásban.
Cookta - 2016.03.24.
10 stresszűző étel

Zeller

Ismerős az érzés, amikor éjjel felébredtek és csak forgolódtok? Egy idő után pedig ez mindennapossá válik. Igen, ez is a stressz egyik jele, sőt a legfontosabb jele. A jó alvás és a stressz megakadályozása érdekében fogyasszatok zellert, ugyanis triptofánt tartalmaz, amely segít a szervezet szerotonin-termelésében, ez pedig elengedhetetlen a pozitív hangulat és a nyugodt alvás érdekében.

Olajos hal

Az olajos halak olyan ómega-zsírsavakat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a jó hangulathoz és a nyugodt éjszakához. Ráadásul csökkenteik a gyulladást a sejtjeinkben, amik stressz miatt alakulnak ki. B-vitamin-, magnézium- és cinktartalma miatt pedig kevésbé fogjuk hiányolni az édességeket. Fogyasszatok heti 2–4 alkalommal makrélát, szardellát, lazacot, pisztrángot vagy szardíniát!

Fokhagyma

Úgy tűnik, nemcsak a vámpírokat, de a stresszt is elijeszthetjük egy adag fokhagymával. Turbózzátok fel legyengült immunrendszereteket egy kis pirított fokhagymával, amit hozzáadhattok egy zöldségkörethez szinte bármilyen ebédnél.

A további 7 stresszoldót itt találjátok >>

Forrás:
iStock

Ez a könyv a stressz ellen nyújt naptárszerű elrendezésben tartalmas, feszes, de apró falatokra elosztott programot, a gyakorlatban kipróbált ötletekkel és tanításokkal. Az olvasó egyszerű napi gyakorlatokkal egy egész évre való értékes stresszt leküzdő folyamatsort dolgoz ki magának, és csak úgy mellékesen közben újrarendezi az egész életét – mentálisan és külsőleg egyaránt. Szert tesz egy egészen új, stresszmentes és sikeres életszemléletre, amellyel már biztonságban élhet tovább. Ha meggondoljuk, milyen sok betegséget, hibás viselkedést, lelki sérülést okozhat a stressz, ez az egyetlen könyv igazi jó befektetésnek bizonyul egészségünk és későbbi sikereink érdekében.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.