Írd be, mit keresel:

Zöldfűszerek a tojáson

Szeretjük a zöldfűszereket, elsősorban persze az ételeinkben, de mutatós hímes tojásokat is festhetünk a segítségükkel, ráadásul egyszerűen. Kézügyesség sem kell hozzá, biztos a siker!

Cookta - 2016.03.24.
Zöldfűszerek a tojáson

Mire van szükség?

  • tojás
  • tojásfesték (lehet természetes is)
  • harisnya vagy nejlonzokni
  • zöldfűszerek
  • befőttesgumi vagy cérna
  • tojásfehérje

Forrás:
iStock

Milyen zöldfűszereket használjunk?

Érdemes azokat választani, amelyeknek nem túl nagy a levele, és szépen rásimítható a tojás felületére. Ideális a petrezselyem, a koriander, de jópofa a rozmaring vagy a nagyobb levelű kakukkfű is. Természetesen más leveleket is használhatunk, illetve kisebb virágokat.

Forrás:
iStock

Hogyan készül?

A tojásokat alaposan mossuk meg, majd szárítsuk meg. A leveleket kenjük meg tojásfehérjével, majd simítsuk a tojás felületére. Erre azért van szükség , hogy kellően tapadjon, ne csússzon el. Ezután helyezzük a tojást egy használaton kívüli harisnyadarabba, gumival vagy cérnával kössük meg erősen, hogy a festékben ne mozduljon majd el a levélke, és helyezzük tojásfestékbe. A megfelelő idő lejártával vegyük ki, vágjuk le a harisnyát, vegyük le a levélkét, és szárogassuk meg a tojást. Utolsó simításként szalonnabőrrel vagy kókuszzsírral simogassuk át a tojást, hogy szép fényes legyen.

Tojásfestés természetesen >>

További tojásfestős trükkök >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.