Írd be, mit keresel:

Kindertojás házilag – videóval

Bár a csokitojás csak húsvétkor játszik, a Kinder meglepetéstojás egész évben hódít, kicsik és nagyok kedvence. A csoki és a meglepetés – mindenki ezekre vágyik, és el is készíthető házilag!

Az ötlet zseniális – ét- vagy tejcsoki és fehér csoki kell csak hozzá, illetve tojásforma, amit hobbiboltban beszerezhetünk. Meg valami kis meglepetés, amit elrejtünk majd a tojásban.

Cookta - 2016.03.26.
Kindertojás házilag – videóval

Forrás:
iStock

A formát kiolajozzuk, majd két rétegben ecsettel felvisszük először a tej- vagy étcsokit, közben hűtőben dermesztjük, majd ugyanígy két rétegben a fehér csokit is, dermedni hagyjuk. Óvatosan kiemeljük a fél tojásokat a formából, beletesszük a meglepetést, ami lehet akár cukorka, csokitojás, vagy amit szeretnénk, majd a széleket megmelegítjük – felforrósított késpenge is jó hozzá – és kettesével összeragasztjuk. Érdemes kesztyűvel vagy konyhai papírtörlővel, konyharuhával megfogni a csokitojásokat, hogy ne olvadjanak meg a kezünk melegétől.

Forrás:
iStock

Hűtőben tároljuk, míg a nyuszi meg nem érkezik!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.