Aki szereti a brownie-t, ezt a sütit is ki kell próbálnia. Semmilyen extra hozzávaló nem szükséges hozzá, ez a recept ráadásul csoki helyett kakaót használ, így biztos, hogy a polcon és a hűtőben minden megvan hozzá. Az összeállítás néhány perc, de pihentetni kell, enélkül ne készítsük!
Még egy fontos tudnivaló: ne süssük túl, mert kiszárad! Valószínűleg még túl lágynak tűnik a süti, amikor kivesszük a sütőből, de majd megszilárdul hűlés közben: kívül ropogós, belül olvadós lesz, ha betartjuk a sütési hőfokot és időt. Dobozba zárva akár egy hétig is eláll – már ha marad belőle…
A pöfeteg sütit ízesíthetjük is a kakaó mellett vaníliával, fahéjjal, kardamommal, reszelt narancshéjjal, szárított, őrölt gyömbérrel, akár egy kis durvára tört rózsaborssal vagy instant kávéval.
Csokis pöfeteg süti
Hozzávalók:
Elkészítés: A porcukor kivételével az összes alapanyagot egy tálba tesszük, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pihentetett tésztából diónyi gombócokat formázunk, meghempergetjük porcukorban, és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük őket, egymástól kicsit távolabb, mert sülés közben nőnek is, és kissé elterülnek.
Az előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy megszilárdulhasson a külseje, és kellemesen ropogós legyen.
Csokikedvelőknek ajánljuk!
A csokoládé nap mint nap emberek millióit ejti rabul. Ez a könyv a legkiválóbb receptek csábító sokféleségét kínálja: ellenállhatatlan tortákat, ízletes süteményeket, válogatott meleg és hideg desszerteket, álomszerű pralinékat, bársonyos italokat… és a legnagyobb örömünkre valamennyi csokoládéból készül!
A felsorakoztatott finomságok mellől természetesen nem hiányozhat a részletes elkészítési útmutató és a díszítéstechnika fortélyainak bemutatása sem.