Hihetetlen párost alkot a kókusz és a csokoládé, bizonyság erre a mindig sikert arató kókuszkocka, de a világszerte kedvelt Bounty is, amiből a konyhában – kreatív konyhatündéreknek köszönhetően – isteni sütemény is született.
Nem egy villámdesszert a Bounty-szelet, de megéri nekiállni, mert mennyei finom, valójában nem bonyolult, és biztos a siker. Apukám nem is bírt leállni vele...
Bounty-szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
A kókuszos töltelékhez:
A sárga krémhez:
A tetejére:
Elkészítés: A tésztához a sütőporral és a kakaóporral elkevert, átszitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a tojást, összegyúrjuk. 2 lapra nyújtjuk.
Az egyik lapot kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd összekeverjük a porcukorral és a kókuszreszelékkel úgy, hogy ne törjük össze a habot, rásimítjuk a tésztára. Erre jön a másik kinyújtott tésztalap. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-30 percig sütjük.
A tésztát kihűtjük, közben elkészítjük a sárga krémet: ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a kikevert margarinnal. Ezt a krémet kenjük a kihűlt süteményre.
A tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.