Írd be, mit keresel:

Bounty-szelet – a csoki és a kókusz legfinomabb találkozása

Hihetetlen párost alkot a kókusz és a csokoládé, bizonyság erre a mindig sikert arató kókuszkocka, de a világszerte kedvelt Bounty is, amiből a konyhában – kreatív konyhatündéreknek köszönhetően – isteni sütemény is született.

Nem egy villámdesszert a Bounty-szelet, de megéri nekiállni, mert mennyei finom, valójában nem bonyolult, és biztos a siker. Apukám nem is bírt leállni vele...

Cookta - 2016.03.29.
Bounty-szelet – a csoki és a kókusz legfinomabb találkozása

Forrás:
Mya Schmidt

Bounty-szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó

A kókuszos töltelékhez:

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg kókuszreszelék

A sárga krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 3 evőkanál liszt vagy vaníliás pudingpor (én az utóbbival készítettem)
  • 3 dl tej
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokis tortabevonó

Elkészítés: A tésztához a sütőporral és a kakaóporral elkevert, átszitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a tojást, összegyúrjuk. 2 lapra nyújtjuk.

Az egyik lapot kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük.

A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd összekeverjük a porcukorral és a kókuszreszelékkel úgy, hogy ne törjük össze a habot, rásimítjuk a tésztára. Erre jön a másik kinyújtott tésztalap. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-30 percig sütjük.

A tésztát kihűtjük, közben elkészítjük a sárga krémet: ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a kikevert margarinnal. Ezt a krémet kenjük a kihűlt süteményre.

A tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Forrás:
Mya Schmidt

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.