Írd be, mit keresel:

@Medvehagyma-mentés – így tedd el a tavasz kincsét!

Sokak kedvence a medvehagyma, a tavasz első igazán aromás alapanyaga. Egyetlen baja, hogy viszonylag rövid ideig élvezhetjük, és lefagyasztva, szárítva is sokat veszít ízének intenzitásából. De mutatunk egy módszert, ami működik!
Cookta - 2016.03.31.
@Medvehagyma-mentés – így tedd el a tavasz kincsét!

A medvehagymás pesto isteni és egyszerű, néhány napig áll csak el, de a fűszervaj valódi megoldás, ugyanis hónapokig eltarthatjuk a fagyasztóban, és rendkívül jól használható bármilyen kencéhez, szendvicskrémhez, egy-két teáskanálnyit összeforgathatunk párolt zöldséggel, tehetjük forró grill zöldségek, sült csirkemell vagy steak tetejére, de krémlevesbe szánt kenyérkockát is megpiríthatunk az aromás fűszervajon, sőt akár pogácsába, kelt tésztába is tehetjük.

Forrás:
iStock

Medvehagymás fűszervaj

Hozzávalók:

  • 20 dkg teavaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • bors

Elkészítés: A medvehagymát alaposan megmossuk, majd hagyjuk teljesen leszáradni. A szobahőmérsékletű vajat tálba tesszük, picit sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a nagyon finomra vágott medvehagymát. Alaposan elkeverjük. Egy fóliát kiterítünk, rátesszük a fűszervajat, hengerré formázzuk a fólia segítségével, és a hűtőbe tesszük dermedni, vagy még inkább a fagyasztóba, itt hosszan, akár hónapokig eláll.

Bármikor vághatunk belőle 1-1 szeletkét, amikor csak szükségünk van rá!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.