Vannak sütemények, amelyek annyira kedveltek, hogy a kreatív konyhatündérek folyamatosan fejlesztik, alakítják. Nem tudjuk, hogyan született a brookie, vagyis a brownie és a cookie fúziója, mindenesetre meglehetősen ellenállhatatlan. Recept videóval!
Természetesen Amerikából érkezik ez a süti is, ahogy a brownie és a cookie másik kereszteződése, a brownie cookie. Első készítője talán nem tudta eldönteni, hogy a két népszerű süti közül melyiket süsse, így rétegezte a kettőt, de az is lehet, hogy egyik gyereke brownie-t, a másik pedig ropogós cookie-t szeretett volna, és így oldotta meg, hogy mindkettőnek kedvében járjon. A legvalószínűbb viszont, hogy ötvözni akarta az omlós, olvadós brownie-t és a ropogós kekszet, hogy egy elképesztően gazdag és meglepő desszert szülessen.
Brookie
Hozzávalók:
A brownie-hoz:
A cookie-hoz:
Elkészítés: A brownie-hoz a csokoládét a vajjal mikróban egy perc alatt megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojást, elkeverjük, majd mehet bele a liszt és a mandula, alaposan összekeverjük, és egy kikent, lisztezett tepsibe simítjuk.
A felső réteghez az olvasztott vajjal elkeverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást és a sütőporral elkevert lisztet, simára keverjük, majd a brownie-rétegre kanalazzuk.
Megszórhatjuk durvára vágott csokival, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.