Írd be, mit keresel:

@Pulykaraguleves tavaszra hangolva

A raguleves örök kedvenc, selymes a tejszíntől, könnyű, mégis tartalmas, gyorsan összeállítható, és mivel apróra vágott hús és zöldség van benne, fél óra alatt el is készül. Mi most egy tavaszi változatot készítettünk.

Bár a ragulevesek jellegzetes fűszere a tárkony, mi most a tavaszi zöldségekhez a petrezselymet választottuk, hogy még frissebb, üdébb legyen a levesünk. A sárgarépa és a zöldborsó mellé egy kis karalábé is került, de bármilyen zöldségféle megtalálja a helyét ebben a tejszínes – vagy akár tejfölös – levesben. A hús is lehet tetszőleges, csirkéből, pulykából, bárányból, sertésből, de akár kacsából is főzhetjük, sőt a vadragulevesek is nagyon népszerűek, kellemesek.

Ha szeretnénk tartalmasabbá tenni, főzhetünk bele krumplit vagy krumplis tésztából apró gombócokat, esetleg galuskát.

Cookta - 2016.04.01.
@Pulykaraguleves tavaszra hangolva

Tavaszi pulykaraguleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykaapróhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kis fej karalábé
  • 10 dkg borsó
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl olaj

Elkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A pulykahúst szintén kis kockákra vágjuk.

Megdinszteljük a felaprított hagymát kis olajon, majd rádobjuk a húst, és addig pároljuk, míg ki nem fehéredik.

Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket és a borsót, kicsit összepirítjuk.

Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt fél órát főzzük.

Végül liszttel elkevert tejszínnel hőkiegyenlítéssel behabarjuk, vagyis a liszttel elkevert tejszínhez egy merőkanálnyi forró levest keverünk, ezt öntjük vissza a levesbe.

Néhány perc alatt összeforraljuk, majd apróra vágott petrezselymet adunk hozzá közvetlenül tálalás előtt.

Fotók: Hámori Zsófia

Fotók: Hámori Zsófia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.