Írd be, mit keresel:

Intő jelek, hogy túl sok alkoholt iszunk

Egy hosszú hét után kinek ne lenne kedve összeülni egy kis koktélozásra a barátnőkkel, vagy esetleg elmenni egy buliba? Persze vannak periódusok, amikor ritkábban, és vannak, mikor gyakrabban szervezünk olyan programokat, amikben az alkohol is szerepet kap. Az ital sokszor nyújt vigaszt, ha valami rossz ér bennünket, mégsem szabad túlzásba esnünk. Most azokat az intő jeleket gyűjtöttük össze, amik arra utalnak, hogy itt az ideje egy kicsit visszavenni az ivászatból.
Cookta - 2016.04.02.
Intő jelek, hogy túl sok alkoholt iszunk

1. Ha a másnap reggeli első gondolat az: soha többé alkohol

Lehet, hogy nyilvánvaló, de nagyon ügyesen tudjuk meggyőzni magunkat – vagy hagyjuk másoknak, hogy meggyőzzenek bennünket – arról, hogy nincsenek problémáink az alkohollal. Ha a szívünk mélyén érezzük, hogy valami nincs rendben, legyen ennyi elég ahhoz, hogy változtassunk, mielőtt komolyabb gondjaink lesznek.

2. Ha a héten több olyan nap van, amikor iszunk, mint ahányon nem

Ha azon kapjuk magunkat, hogy mikor valami rossz történik, rögtön egy koktélra vagy egy pohár finom borra vágyunk, meg kellene fontolni alternatív megoldásokat arra, hogy enyhítsünk a fájdalmon, feszültségen. Rengeteg alkoholmentes módszer létezik arra, hogy levezessük a stresszt: menjünk ki a szabadba sétálni, tereljük el figyelmünket egy kis edzéssel, főzzünk valami finomat, vagy irány a mozi.

A témáról bővebben még sok olvasnivaló itt >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.