Reggelivel indul a nap, számomra ez az egyik legfontosabb étkezés, a jó reggeli pedig a legjobb napindító. Két receptet hoztam, mindkettő egyszerű és nagyszerű.
Sokszor unom már a felvágottakat és a tojás szokásos 2 változatát, a tojásrántottát és a tükörtojást. Így jó, ha van egy-két mentőötlet a tarsolyunkban.
Az első a tojáskrém, amit egy kis befőttes üvegbe tettem, így akár a munkába is magunkkal lehet vinni, hagy csorogjon a munkatársak nyála. :)
Tojáskrém
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük. Ezalatt felszeljük a hagymát kis darabokra. Ha készen vagyunk a tojások megtisztításával, kettévágjuk, a sárgáját egy tálba tesszük, és 1 evőkanál vajjal összetörjük. Majd jöhet bele az apróra szelt hagyma, ezzel is összedolgozzuk. Félretesszük, míg a tojásfehérjéket jó apróra összevágjuk, majd mehet a tojássárgákhoz. Ezután jöhet bele a mustár, a só, a bors és a tejföl, alaposan összedolgozzuk, és jöhet a kóstolás, hogy kell-e még valamilyen íz bele. Adhatunk hozzá még friss petrezselymet is, ettől még finomabb lesz. Javaslom este megcsinálni, hogy reggelre összeérjenek az ízek. 🙂
A másik recept egy bruschetta. A képes falinaptáron szemeztem vele egy álló hónapig, meg is ihletett. Egy kicsit másképp csináltam, mint ahogy a képen volt és ahogy az eredeti recept szólt, de az eredményért én is és a férjem is odavoltunk, főleg, hogy a tetejére még buggyantott tojást is csináltam. 🙂 Hmmm… 🙂
Bruschetta buggyantott tojással
Hozzávalók:
A bruschettához:
A buggyantott tojáshoz:
Elkészítés: Az 1 liter vizet a sóval és az ecettel felforralom, majd lejjebb veszem a hőfokot annyira, hogy már csak gyöngyözzön. Ekkor jöhet bele a tojás, amit előtte egy pohárba felütök. Nekem az a módszer vált be, hogy a vizet megkeverem, és az örvénybe helyezem bele a tojást, így a tojásfehérje szépen körbevonta a sárgáját. Nem egyszerű, gyakorolni kell!
A bruschettához először is beteszem sülni a bagetteket. Apróra szelem a hagymát, egy tálba teszem, ehhez jön a koktélparadicsom négybe vágva. Felszelem a mozzarellát, a bazsalikomot pedig rátépkedem, sózom, borsozom, és meglocsolom egy kis olívaolajjal. Jól összekeverem, és kész is. Mennyei a paradicsom és a bazsalikom együtt.
Ha kész a bagett, kettévágom, meglocsolom olívaolajjal, és rápakolom a paradicsomos keveréket, majd koronaként jöhet rá a buggyantott tojás, amit egy kicsit megvágok, hogy szépen kicsurogjon a meleg sárgája.
Remélem, ezért mindenki leül reggelizni. 🙂