Írd be, mit keresel:

Minden, amit a Kinder tojásról tudni érdemes

Édes csokitojás, ami furcsa módon nem a húsvéthoz kapcsolódik, hanem az év minden napján gyerekek és gyermeklelkű felnőttek kedvence. És nemcsak a csoki miatt, hanem mert meglepetést rejt!

A meglepetés csokitojásért Olaszországnak tartozunk hálával. Az 1970-es években indult útjára, és mára az egész világot meghódította, de például az Egyesült Államokban illegálisnak számít. Nem konkrétan a Kinder terméke, hanem minden olyan élelmiszer, ami étkezésre alkalmatlan dolgot tartalmaz. A tilalmat sokan nevetségesnek tartják, és ennek hangot is adnak, mi több, létezik Kinder-csempészet is, a csempészek megpróbálják kijátszani az embargót, ám ha ráfáznak és rajtakapják őket, akár 336 000 forintnyi bírságot is fizethetnek tojásonként.

Az amerikai aggodalom valóban helytálló, hiszen a The Birmingham Post cikke szerint 1998-ig hét gyermek halálát okozta a meglepetést rejtő csokitojás. A gyártó, a Ferrero azonban folyamatosan küzd, hogy hasonló eset többet ne fordulhasson elő. Elsődleges szempontjuk a fogyasztók biztonsága, mindezt jól bizonyítja, hogy a cég termékei nyolc nemzetközi laboratóriumi vizsgálaton esnek át. Mindemellett az összes árun figyelmeztetik a vásárlót, hogy hároméves kor alatt csak felnőtt felügyeletével ajánlott kicsomagolni.

Cookta - 2016.04.05.
Minden, amit a Kinder tojásról tudni érdemes

Forrás:
iStock

Ettől függetlenül tény, hogy a Kinder tojást világszerte ismerik és sokan szeretik, kortól és nemtől függetlenül bárkit elcsábít. Nemcsak a gyerekeknek okoz örömet a parányi meglepetés, hanem a gyermeklelkű, játékos felnőtteket is. Aki rajong a My Little Ponyért, képes minden vásárlásnál landoltatni egy csokitojást a kosarába…

A meglepetés régiónként eltér, hogy mi lapul a kis sárga kapszulában, arról egy 10-12 fős csapat dönt. Korábban egységesek voltak az ajándékok a világ minden pontján, ahol csak lehetett kapni, méghozzá nem is akármilyenek. Kezdetben ugyanis csak neves játék- és modellgyártók figurái kerülhettek a kapszulákba, mára – a földrajzi terjedéssel – változik a csokitojás titkos lakója.

Forrás:
iStock

Vizsgáljuk meg kicsit közelebbről a meglepetéseket. Ha valakinek megjött a kedve a gyűjtéshez, ezekre kell felkészülnie: különleges kollekciónak számít a kézzel festett széria, melynek összes darabját valóban egyedileg készítik, így nem meglepő, hogy ez a legkeresettebb minden évben. Egyértelmű kedvenc minden rajzfilmfigurás sorozat: Maci Laci, Snoopy vagy a kék törpikék, akár figuraként, akár összerakósként is. Ha pedig a darabkák összeillesztése már nem jelent kihívást, ott vannak a puzzle-t rejtő tojások. A történelem iránt érdeklődőket a különböző korok és nemzetek katonái csábítják gyűjtésre: az „ólomkatonák” mindegyike fém, akárcsak az állatoké, a polgári foglalkozásokat vagy a használati tárgyakat ábrázoló figuráké.

Akinek kevés a csoki egy Kinder-meglepetésnél, van egy jó hírünk! A meglepetés-tojás kapható ugyanis óriás változatban is, és ha nagyobb a tojás, akkor – nem mellesleg – nagyobb az ajándék is. Ezekhez a különleges darabokhoz Magyarországon évente kétszer lehet hozzájutni, de addig se csüggedjen senki, hiszen a kisebb verzió – több mint 100 különböző ajándékkal – egész évben bezsebelhető.

Forrás:
iStock

.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.