Írd be, mit keresel:

Tonhalas penne, az életmentő gyors fogás

Előfordul, hogy nincs időm nagyobb főzőcskézésre, és valami egyszerű, gyorsan elkészülő ebédet kell a tányérunkra varázsolni, de gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Ilyenkor jönnek jól a gyors olaszos tésztaételek.

A kamra polcán mindig meglapul egy-egy doboz tonhalkonzerv, sűrített paradicsom, hagyma, tészta… némi fűszer. A kínálat szemrevételezése és rövid gondolkodás után hozzá is láthatunk a szósz elkészítéséhez. Amíg a szósz elkészül, a tészta is megfő, és nem marad más hátra, mint óvatosan összeforgatni. Az egész pedig nem tart tovább fél óránál, már tálalhatjuk is.

Cookta - 2016.04.12.
Tonhalas penne, az életmentő gyors fogás

Forrás:
Kard Éva

Tonhalas-paradicsomos tészta

Hozzávalók 2 személynek:

  • 20 dkg penne tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 1 dl víz
  • csipet cukor
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 6-8 levél friss bazsalikom
  • őrölt színes bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db tonhalkonzerv (sós lében)

Elkészítés: A vöröshagymát és a friss bazsalikomlevelet vágjuk fel apróra. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel.

Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően üveges, nyomjuk hozzá az egyik fokhagymagerezdet, keverjük össze, majd öntsük fel a paradicsomlével. Szórjuk meg egy csipet cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a szárított és az apróra vágott friss bazsalikomot, az egészben hagyott fokhagymagerezdet, majd néha megkeverve főzzük kb. 20 percig.

Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, alaposan csepegtessük le.

A közben elkészült paradicsomos szószból vegyük ki az egész fokhagymagerezdet, majd botmixerrel pépesítsük. Öntsük a tésztára, majd alaposan forgassuk össze.

Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tonhalat, majd óvatosan, hogy a halhús kevésbé törjön, forgassuk össze.

Forrás:
Kard Éva

Tálaláskor szedjük tányérra az elkészült tésztát, majd friss bazsalikommal megszórva kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.