Írd be, mit keresel:

Házi csokipuding – egyszerű és isteni

Az igazi csokipuding gazdag, krémes, telt ízű, és elkészítése sem tart sokkal tovább, mint ha pudingporból készítenénk. Nincs benne adalékanyag, aroma, színezék, és tényleg 10 perc alatt kész!

A házi csokipudinghoz nincs szükség semmilyen extra alapanyagra: kukoricakeményítő és tej az alapja, tojássárga teszi selymessé, ezenkívül cukor és kakaópor kell még hozzá, és szerintünk egy kis étcsoki, hogy intenzívebb, gazdagabb íze legyen.

Cookta - 2016.04.13.
Házi csokipuding – egyszerű és isteni

Forrás:
iStock

A pár perc alatt elkészített házi pudingot kiporciózhatjuk egyszerűen poharakba, de rétegezhetjük összetördelt piskótával, keksszel, tehetünk bele gyümölcsöt – a csokipudinghoz szinte minden gyümölcs illik, de a meggy, áfonya, eper a legjobb társai, akár dzsem formában, és persze ha van egy kis tejszínhab, ezzel megfejelve már egészen mutatós és igazán mennyei pohárdesszertet állíthatunk össze.

Igazi csokipuding

Hozzávalók:

  • 3 tojás sárgája
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 8 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 8 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a kakaóporral simára keverjük, majd egy kevés tejet adunk hozzá, ezzel is elkeverjük, majd a maradék tejet fokozatosan keverjük hozzá, mindig elkeverve.

Tűzre téve, gyenge lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, de nem forraljuk, mert kicsapódhat a tojás. Amikor már majdnem elég sűrű, belekeverjük az apróra tördelt étcsokit, és a tűzről levéve addig keverjük, míg fel nem oldódik. Poharakba, tálkákba porciózzuk, és hagyjuk kihűlni.

Gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.