Az igazi csokipuding gazdag, krémes, telt ízű, és elkészítése sem tart sokkal tovább, mint ha pudingporból készítenénk. Nincs benne adalékanyag, aroma, színezék, és tényleg 10 perc alatt kész!
A házi csokipudinghoz nincs szükség semmilyen extra alapanyagra: kukoricakeményítő és tej az alapja, tojássárga teszi selymessé, ezenkívül cukor és kakaópor kell még hozzá, és szerintünk egy kis étcsoki, hogy intenzívebb, gazdagabb íze legyen.
A pár perc alatt elkészített házi pudingot kiporciózhatjuk egyszerűen poharakba, de rétegezhetjük összetördelt piskótával, keksszel, tehetünk bele gyümölcsöt – a csokipudinghoz szinte minden gyümölcs illik, de a meggy, áfonya, eper a legjobb társai, akár dzsem formában, és persze ha van egy kis tejszínhab, ezzel megfejelve már egészen mutatós és igazán mennyei pohárdesszertet állíthatunk össze.
Igazi csokipuding
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a kakaóporral simára keverjük, majd egy kevés tejet adunk hozzá, ezzel is elkeverjük, majd a maradék tejet fokozatosan keverjük hozzá, mindig elkeverve.
Tűzre téve, gyenge lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, de nem forraljuk, mert kicsapódhat a tojás. Amikor már majdnem elég sűrű, belekeverjük az apróra tördelt étcsokit, és a tűzről levéve addig keverjük, míg fel nem oldódik. Poharakba, tálkákba porciózzuk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk.