Hétvégi reggelinek, de uzsonnára, rendhagyó gyerekbarát vacsorának is ideális az amerikai pufi palacsinta, a pancake. Rém egyszerű az elkészítése, gyorsan el is készül, csak a hozzávalók arányát érdemes betartani, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Azért pufók ez a palacsinta, mert a mi hagyományos palacsintákkal szember tartalmaz egy kis sütőport is. Kicsit sűrűbb a tésztája, vastagabb, pufibb, nem tölthető, viszont meglocsolható mindenféle finomsággal. A tengerentúlon általában juharsziruppal meglocsolva fogyasztják, lekvárral, tejszínnel, csak hogy legyen elég kalória a napkezdéshez. :) Sőt, nem ritka, hogy Nutellával vagy a juharszirup mellett sült baconnel tálalják.
Szerintünk egy jóféle házi lekvár tökéletesen elég mellé reggelihez, esetleg egy kis felkarikázott banán és juharszirup, uzsonnára egy puding vagy Nutella sem rontja el. 🙂 A bacontől elhatárolódunk, de gyerekeknek felvidítható egy kis gyümölccsel. Nem mintha anélkül nem ennék meg… No de jöjjön a tökéletes recept. 🙂
Amerikai palacsinta
Hozzávalók:
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba kimérjük, kézi habverővel simára keverjük. Teflonserpenyőben 1 teáskanál vajat felhevítünk, és kisebb merőkanállal féltenyérnyi adagokat porciózunk. Amikor a tészta felszíne elkezd hólyagosodni, megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Azon melegében tálaljuk lekvárral, mézzel, juharsziruppal, Nutellával, pudinggal, amivel csak szeretnénk.