Írd be, mit keresel:

Fuss, Dönci, fuss!

Szóval befogtam a kutyát fogyózni. Legyen már valami haszna! De tényleg felháborító, hogy míg mi, emberek gürizünk, lótunk-futunk, cipekedünk, főzünk, takarítunk, addig bizonyos lusta disznók egész nap csak a kanapén fetrengenek, és a szájukat tátogatják, hogy repüljön már bele valami kaja.

Többször elképzeltem már, mi mindenre lehetne befogni Döncit, mint munkakutyát. Vagy ha nem is munkakutyát, de hasznos családtagot, aki képes kivenni a részét a napi teendőkből, megszolgálva ezzel a betevőt. (Mert tegyük hozzá, hogy Dönci se nem házőrző, se nem terelő, se nem vakvezető, se nem elég cuki, mivel folyton morog, mikor felébresztem…). Azt találtam ki, hogy varrok egy amolyan tevezsákot, ami úgy néz ki, mint egy darab szőnyeg két nagy oldalzsebbel, amit Dönci hátára kell tenni. Ezután a közértből hazajövet telepakolom a zsebeit az ásványvízzel, liszttel, cukorral, póréhagymával, és cipelje ő hazáig. Meg is csináltam ezt a zsákot, és rátettem Dönci hátára, még üresen, próbaképp, hogy hogy áll neki, meg hogy nem csúszik-e le. Mit csinált? Lefeküdt. Mondom neki, gyere szépen, megyünk sétálni, mert erre mindig nagyon lelkesen toporzékol, de most nem. Most csak feküdt, le-lepislanó szemmel, majd boldogan el is aludt. Biztos azt gondolta, ez az új paplanja.

Mivel sorra kudarcba fulladtak a döncihasznosító elképzeléseim, nagyon feldobott az ötlet, hogy legalább a fogyózásban segít majd. Úgy képzeltem, hogy ezentúl futni járunk, és esténként együtt nem eszünk semmit. El is mentünk futni. Neki is lódultunk.

Cookta - 2016.04.19.
Fuss, Dönci, fuss!

Forrás:
iStock

De ez a szőrös izé képtelen egyenletes irányban haladni előre, neki folyton cikk-cakkban kell viháncolni, méghozzá úgy, hogy a póráza kifeszítésével átugrandó akadályt képezzen a gyalogosok számára! Próbáltam már oly módon kivédeni ezt, hogy mindig a kutya mozgását követve cikk-cakkoztam utána, így már nem feszült ki keresztben a póráz, csakhogy észrevettem, hogy négy gimis gyerek hiphopos mozgásomat utánozva megszakadt a röhögéstől az utca túlfelén. De nem adtam fel.

Hanem nekiiramodtam. Futunk és pont. Gyerünk. Döncike boldogan meglódult szintén, csakhogy nem előre, hanem épp oldalvást elém, ami miatt pont megbotlottam hurkatestében, és hogy halálra ne tapossam, inkább mellé estem.

Forrás:
iStock

Jó, nem várok semmilyen részvétet, tényleg. Így jártam, ez van. A térdem bedagadt, a bokám meghúzódott, így most nemhogy futni nem tudok, de járni se, csak bicegve. Sebaj. A kalóriák drasztikus csökkentésével (megállj, Dönci!) mozgás nélkül is lehet fogyni. És mivel a lábamat pihentetnem kell, kénytelen vagyok pár napig a kanapén időzni. Most nem azért, mintha meg akarnám bosszulni Döncit, de ha én fetrengek hanyatt a kanapén, akkor ő már nem fér fel, hiába morog meg ugat odalentről. És ha én nem tudok kibicegni a konyhába, mivel fáj a lábam, akkor ő nem kap nasit, hiába ágaskodik fel és ütögeti a fejem a mancsával.

Hát, így vagyunk most kettecskén. Éljen a fogyi.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.