Földimogyoró
Pörkölve kerül hozzánk, akár héjasan, akár a bontott sózott vagy épp sótlan változatot választjuk… Értékes olaja, sokak kedvence a belőle készülő mogyoróvaj is.
Szezám
A parányi kis magok leggyakrabban péksütemények tetejére kerülnek, de pirítva finom salátába, olaj is készül belőle, de vajon hogyan terem?
Pisztácia
Mi fán terem a pisztácia, ez az abbahagyhatatlan csonthéjas, amit sósan is imádunk, de édesen is, például fagyiban?
Vanília
Aki a virágot és a vaníliát szereti, rossz ember nem lehet. 🙂 A vanília egy orchideaféle, gyönyörű virággal – termése rejti az illatos, aromás milliónyi magocskát.
Kávé
Kedvenc reggeli italunk alapanyagához pörkölt formában jutunk hozzá, sokszor már darálva, illatosan, feketén. A cserje nálunk is megél, bár nem terem. No de milyen a virágja, termése?