Írd be, mit keresel:

Isteni villámdesszert: @nutellás-málnás párna

Váratlan vendégek bejelentkezésekor vagy hirtelen édességvágy esetén jól jöhet egy egyszerű, de nagyszerű recept – például leveles tésztából. Csak egy kis dzsem, csoki- vagy mogyorókrém kell hozzá, na jó, még egy tojás is. Recept videóval!

A leveles tészta mindig jól jön, rengeteg édes és sós ételt készíthetünk belőle, és sokáig eláll a sima hűtőben is. Ehhez a gyors édes párnához egyszerűen kiterítjük a kinyújtott tésztát, csíkokra vágjuk, kicsit nyújtunk rajtuk sodrófával, majd téglalapokra vágjuk. Mindegyikre teszünk 1-1 kanál Nutellát, majd erre egy kevés málnadzsemet, a széleket szabadon hagyva, majd körbekenjük felvert tojással. Összehajtjuk a kis párnákat, a széleket villával lenyomkodjuk, a tetejét villával megszurkáljuk vagy éles késsel kis lukat vágunk, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon. Sütőlapra tesszük egymástól távolabb, és 200 fokos sütőben kb. 18 perc alatt – vagy amíg szép aranybarna nem lesz – megsütjük.

A videón lépésről lépésre követhető a folyamat:

Cookta - 2016.04.23.
Isteni villámdesszert: @nutellás-málnás párna

Természetesen variálhatjuk is a tölteléket: készíthetünk zserbós tésztapárnát egy darabka csokival, kanálka baracklekvárral és egy csipetnyi aprított dióval, tehetünk bele cukrozott darált mákot és egy kis meggydzsemet, vagy eperdzsemet és egy kis fehér csokit… A fantáziánkra van bízva!

Forrás:
iStock

A praktikus és mindenre részletre kiterjedő szakácskönyvből ínycsiklandó fogások egész tárházát ismerhetjük meg: a levesek és a tápláló előételek, a vacsorapartira szánt ételkülönlegességek és a gazdag desszertek remek ötletekkel szolgálnak, a konyhában töltött időt pedig inspiráló élménnyé teszik. Csak azt kell eldöntenünk, melyik receptet próbáljuk ki először!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.