Írd be, mit keresel:

Online gasztromozi: Napsütötte Toszkána

Az egyik kedvenc filmünk a Napsütötte Toszkána, a könyv pedig – amiből készült – még sokkal több kulináris izgalmat rejt, sokféle ízt, fűszert, hangulatot. Nem mellesleg a szerző szakácskönyve is megjelent, elképesztő receptekkel.

Nagyon kellemes, feltöltős, napfényes film, igazi limonádé, finoman fűszerezve. Olyan mozi, amit időről időre érdemes megnézni, ha energiára, lendületre, jókedvre vágyunk.

Már az első jelenetben kiderül, hogy a főszereplő szeret sütni-főzni, zseniális a csokitortája... A filmben kevesebb hangsúlyt kap a gasztronómia, mint a könyvben, de azért a mélyponton itt is a főzés segít. A könyvet azért ajánljuk, mert tele van recepttel, és a szerző későbbi sikerkönyvei is félig szakácskönyvek, házias, ízes, fűszeres, könnyű receptekkel.

Jó mozizást, íme a film:

Cookta - 2016.04.23.
Online gasztromozi: Napsütötte Toszkána

Ezeket a könyveket ajánljuk a film alapjául szolgáló regény szerzőjétől – receptekért gasztronómiai kalandokért:

Frances Mayes férjével, Eddel ebben a könyvben több mint 150 receptet osztanak meg az olvasóval, mindazokat, amiket ők maguk is sokszor megfőztek, és amelyek legfőbb tulajdonsága a jó minőségű hozzávaló. Azonban ez a könyv nem pusztán receptek gyűjteménye. Rengeteg közös élményt idéz.

Húsz éve történt, hogy Frances Mayes átlépte itáliai lakhelye, a Bramasole küszöbét. Öt csodálatos könyvet ihletett meg gasztronómiai, építészeti és kulturális élményekkel teli élete a Cortona melletti házban. Sorsa összefonódott Toscanával, ahol igazi élet lakozik a városok vastag kőfalai között.

Az írónő új könyvéből ezúttal sem hiányoznak a receptek, hiszen házukban a friss alapanyagokból készült finom étel egyenlő az élettel. Miközben megismerkedünk Luca Signorelli festészetével, megtudjuk, hogyan készül a tégla alatt sült csirke, a fehérbabpüré fűszeres garnélarákkal, a cukkinis palacsinta és az elmaradhatatlan osso buco.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.