Mutatós, mennyei, és olyan egyszerű, hogy a készítését még gyerekekre is rábízhatjuk. Kedvenc lesz, érdemes kipróbálni!
Ha van otthon kész leveles tésztánk – mindig legyen! –, egy tábla csokink vagy egy kis Nutellánk, akkor már csak egy késre és a sütőre lesz szükség ehhez a látványos és isteni desszerthez!
Csavart csokis csillag
Hozzávalók:
Elkészítés: A leveles tésztát kiterítjük, kicsit átnyújtjuk, majd 2 darab egyenlő méretű kört vágunk ki belőle éles késsel. Az egyiket megkenjük Nutellával (vagy a gőz felett felolvasztott mogyorós csokival), és ráfektetjük a másik tésztalapot. 8 egyenlő cikket vágunk a tésztába úgy, hogy nem vágjuk egészen a kör közepéig, fontos, hogy ott egy darab egybefüggő rész maradjon. Minden cikkbe vágunk egy hasítékot párhuzamosan a cikkekkel, és a tésztát kétszer-háromszor átforgatjuk, megcsavarjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20 perc alatt megsütjük.
Tipp: