Nagy kedvencem a hamburger, persze csak az igazi, jó minőségű. Ki is kísérleteztem a számomra tökéletes receptet. A buci foszlós, puha, pirosan mosolygós, a húspogácsa szaftos, és persze kerül még bele sült bacon, sajt is...
Van azért néhány trükk, amit érdemes ismerni. A darált marhahúsba kell egy kis zsiradék, hogy kellően szaftosra süljön: ehhez a legjobb a marhafaggyú, jó hentestől, akit ismerünk és akiben megbízunk, kérhetjük így, összedarálva.
A majonéz legyen csak házi: ezen ne spóroljunk, egyrészt pár perc alatt elkészül, másrészt összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a készen vásárolt. A ketchupból is érdemesebb jó minőségűt választani: nem használunk belőle túl sokat, de nagyban befolyásolja az ételünk élvezeti értékét.
A hamburger készítését videón is megnézhetitek itt >>
Hamburger
Hozzávalók:
A bucikhoz:
A tetejére:
A húspogácsákhoz:
Valamint:
Elkészítés: A tészta alapanyagait keverőtálba mérjük, és konyhai robotgéppel alaposan kidolgozzuk. Cipóvá formáljuk, és langyos helyen 30 percet kelesztjük.
A megkelt tésztát kicsit átdolgozzuk kézzel, majd 4 cipót formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és még 30 percet kelesztjük langyos helyen.
Ezután lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 150 fokra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt megsütjük.
A húspogácsához a darált marhahúsból négy kb. 15 dkg-os pogácsát formázunk, sózzuk, borsozzuk, kis olajjal megkenjük, majd rostlapon vagy serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. A baconszeleteket is megsütjük.
A bucikat félbevágjuk, a vágott felületüket kicsit megpirítjuk. Az egyiket ketchuppal, a másikat majonézzel ízlés szerint megkenjük, majd belerakosgatjuk a salátalevelet, a húspogácsát, a bacont, a sajtot, a felkarikázott csemegeuborkát és lila hagymát.
Szánkat nagyra tátjuk, és beleharapunk az isteni hamburgerbe. Készíthetünk mellé sült krumplit és salátát is, ki hogy szereti!