Lehet-e egy süti pofonegyszerű, mutatós és isteni finom egyszerre? Nem mindig állnak ennyire együtt a csillagok, de a csokis leveles párna esetén mindez igaz. Mutatjuk a receptet – fázisfotókkal.
Végy egy csomag leveles tésztát és egy tábla csokit, egy tojást és egy maréknyi mandulát. Kell még egy kés – és indulhat is a párna készítése.
Csokis-mandulás párna
Hozzávalók:
Elkészítés: A leveles tésztát kiterítjük, a közepére helyezzük a tábla csokoládét (természetesen a papírból kibontva). A tésztát méretre vágjuk a késsel úgy, hogy háromszor olyan széles legyen, mint a csokoládé, alul és felül pedig egy-egy centivel lógjon túl a csokin.
Kissé ferdén 1 centis csíkokra bevágjuk két oldalon a tésztát, majd felváltva a csokira hajtogatjuk.
A tetejét megkenjük a kissé felvert tojássárgával, megszórjuk a durvára vágott mandulával.
180 fokra melegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 20-25 perc alatt megsütjük.