Nagyon szeretem a főzelékeket, de persze csak azt, amiben a zöldség dominál, nem pedig a vastag rántás, mert az mindennek elveszi az ízét. Ez nem olyan: csupa zsenge borsó, és nagyon finom!
Ebben a borsófőzelékben csupán zsenge borsó, tej és vaj van, mégis elképesztően krémes és üde. Fűszerként a só mellett egy kis bors és sok petrezselyem van – ettől nagyon friss, tavaszias. A borsó felét tejjel, sóval és borssal megfőzöm, majd pürésítem egy kis vajjal. Ehhez adok még egyszer ennyi borsót, és együtt főzöm, épp annyi ideig, amíg a zsenge borsó megpuhul. Se liszt, se rántás, se habarás: csupa zöldség az egész.
Feltétként bundás lágytojást készítettem, rendben, ez egy kicsit bonyolultabb, mint a tükörtojás, de megéri a macerát. Nem, nem macerás egyébként, és igazán nem tart hosszú ideig az elkészítése, főleg azzal a trükkel, ahogy én szoktam panírozni. Én ugyanis a tojást és a lisztet összekeverem, először ebbe mártom a rántani valót, majd jöhet a zsemlemorzsa – és irány a forró olaj. Ebben az esetben tényleg fontos, hogy az olaj jó forró legyen, pár pillanat alatt kell megpirulnia a bundának, hogy a tojás belseje lágy maradjon…
A videóból kiderül minden trükk és a készítés menete, nézzétek meg, és próbáljátok ki ti is ezt a tavaszi könnyű főzeléket!