A pizzatészta azért jó, mert nemcsak pizzát süthetünk belőle, hanem a tésztát kissé fűszerezve, vékonyra sodorva ropogós vendégváró vagy nassolnivaló is lehet belőle.
A pizza tésztája tulajdonképpen egy kis olajjal gazdagított kenyértészta, ha van egy jó receptünk, akkor pillanatok alatt összeállítható. Liszt, élesztő, víz, kis olaj és só – ennyi kell hozzá csupán, utána pedig 30 perc pihenő.
A grissini esetében érdemes a tésztát fűszerezni: tökéletes hozzá a rozmaring, a szárított bazsalikom vagy a kakukkfű, de akár apróra vágott olajbogyóval vagy aszalt paradicsommal is ízesíthetjük.
Készíthetünk hozzá mártogatós szószokat is, fokhagymás tejfölt vagy fűszeres paradicsomszószt, újhagymás krémsajtot vagy pesztóval elkevert tejfölt, joghurtot.
Rozmaringos-olívás grissini
Hozzávalók:
Elkészítés: A rozmaringleveleket lecsipkedjük, és az olajbogyóval együtt apróra vágjuk. A tészta alapanyagait keverőtálba tesszük, beletesszük a rozmaringot és az olajbogyót, és konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Cipóvá formáljuk, és 30 percet langyos helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, gyerekökölnyi darabokat csípünk belőle, és rúddá sodorjuk. Sütőpapírral fedett sütőlapra rakosgatjuk, olívaolajjal lekenjük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 6–8 perc alatt megsütjük.