Írd be, mit keresel:

Fűszeres ropi: grissini házilag

A pizzatészta azért jó, mert nemcsak pizzát süthetünk belőle, hanem a tésztát kissé fűszerezve, vékonyra sodorva ropogós vendégváró vagy nassolnivaló is lehet belőle.

A pizza tésztája tulajdonképpen egy kis olajjal gazdagított kenyértészta, ha van egy jó receptünk, akkor pillanatok alatt összeállítható. Liszt, élesztő, víz, kis olaj és só – ennyi kell hozzá csupán, utána pedig 30 perc pihenő.

A grissini esetében érdemes a tésztát fűszerezni: tökéletes hozzá a rozmaring, a szárított bazsalikom vagy a kakukkfű, de akár apróra vágott olajbogyóval vagy aszalt paradicsommal is ízesíthetjük.

Cookta - 2016.05.01.
Fűszeres ropi: grissini házilag

Forrás:
iStock

Készíthetünk hozzá mártogatós szószokat is, fokhagymás tejfölt vagy fűszeres paradicsomszószt, újhagymás krémsajtot vagy pesztóval elkevert tejfölt, joghurtot.

Rozmaringos-olívás grissini

Hozzávalók:

  • 37,5 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 6 cl olívaolaj
  • 1 ág rozmaring
  • maréknyi magozott olajbogyó

Elkészítés: A rozmaringleveleket lecsipkedjük, és az olajbogyóval együtt apróra vágjuk. A tészta alapanyagait keverőtálba tesszük, beletesszük a rozmaringot és az olajbogyót, és konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. Cipóvá formáljuk, és 30 percet langyos helyen kelesztjük.

A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, gyerekökölnyi darabokat csípünk belőle, és rúddá sodorjuk. Sütőpapírral fedett sütőlapra rakosgatjuk, olívaolajjal lekenjük.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 6–8 perc alatt megsütjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.