Írd be, mit keresel:

Meseszép süti: a @cake-pop, avagy a @sütinyalóka

A sütinyalóka vagy cake-pop egyre népszerűbb: a falatnyi desszert nagyon mutatós és vidám, látványosan dekorálható, ezer módon variálható, ajándékba, partira is remek. Készítése lehet egészen egyszerű is, mutatjuk – videóval!

Tulajdonképpen bármilyen tortát vagy süteményt elkészíthetünk ebben a formában, de akár már egy kekszgolyó vagy kókuszgolyó is átlényegülhet sütinyalókává. A lényege, hogy a kekszet, piskótát, babapiskótát, linzert – bármilyen tésztát – morzsalékos formában összedolgozzuk valami krémes, ízes hozzávalóval (ez lehet édesített sajtkrém, csokikrém, lekvár, vajkrém), majd a morzsával összedolgozzuk, golyóbisokat formálunk belőle, majd hurkapálcára szúrva csokiban megmártjuk.

Cookta - 2016.05.02.
Meseszép süti: a @cake-pop, avagy a @sütinyalóka

Forrás:
iStock

És persze díszítjük – csokidarával, cukorgyönggyel, kókuszreszelékkel, más színű csokival. A lehetőségeknek csak a fantáziánk és a kézügyességünk szab határt… 🙂

Egy egyszerű receptet mutatunk kívül-belül csokis változatban a CuppCake receptjével és videójával.

Forrás:
Cuppcake.hu

Sacher-sütinyalóka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg puha vaj
  • 14 dkg étcsokoládé
  • 14 dkg porcukor
  • 4 nagyobb tojás
  • 7 dkg liszt
  • csipet só

Valamint:

  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg csokoládé

Elkészítés: A tésztához a vajat a cukor 2/3 részével habosra keverjük, majd a tojássárgákat egyenként belekeverjük. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük, majd az egészet összeforgatjuk óvatosan. A végén beleszitáljuk a lisztet, és simára keverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Akár előző nap is elkészíthetjük, fel is szeletelhetjük, hogy kicsit szikkadjon.

A hideg tésztát egy nagyobb edénybe morzsoljuk, hozzáadjuk a vajat és a sajtkrémet, összemancsoljuk. A masszát legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Ezután a masszából diónyi darabokat csípünk, és golyóbissá formázzuk.

Annyi hurkapálcát készítünk elő, amennyi golyónk lett. Közben a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a hurkapálcát belemártjuk, majd a golyókba szúrjuk, tányérra tesszük, és 15 percet dermedni hagyjuk a hűtőben – ez fogja majd meg a sütinyalókát, hogy ne pörögjön-forogjon a pálca tetején.

Közben előkészítünk poharakat, hungarocelldarabot vagy néhány almát, amibe majd beleállíthatjuk-beleszúrhatjuk a csokis cake-pop sütütiket, illetve a dekorációhoz szükséges cukorgyöngyöt, kókuszt, csokidarát.

A hűtőből kivett előkészített sütinyalókákat a csokiba forgatjuk – a videón jól látszik a technika –, majd a poharakba tesszük, vagy a hungarocellbe, almába szúrjuk, megszórjuk cukorkával, kókusszal, pöttyözzük vagy csíkozzuk más színű csokival, vagyis díszítjük ízlés szerint, és hűtőbe tesszük dermedni.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.