Írd be, mit keresel:

Főzzünk játszva a gyerekeknek!

A gyerekeknek – sajnos – sokszor nem fűlik a foga az ételhez, amit eléjük rak az ember. Ezzel persze sokan felnőttek is így vagyunk. Azonban amíg nálunk nem olyan nagy probléma, ha nem esszük meg a levest vagy a zöldségeket, náluk már nem ennyire egyszerű a történet.

Hogy kedvet csináljunk nekik Popeye kedvenc ételéhez vagy egyéb – számukra – undok zöldséghez, bújtassuk őket a kedvenc mesekaraktereik vagy szuperhőseik bőrébe, ahogyan a háromgyerekes oklahomai Beau Coffron is teszi. Érdemes figyelemmel kísérni lunchboxdad nevű oldalát, ahonnan rengeteg inspirációt szerezhetünk.

Cookta - 2016.05.03.
Főzzünk játszva a gyerekeknek!
Rozsdás – Repcsik

Rozsdás – Repcsik
Forrás:
luncboxdad

Beau ételeiről csak úgy sugárzik, hogy nap mint nap „ játszik az ételekkel”, de egy kis gyakorlással, na meg egy cseppnyi kézügyességgel mi is megpróbálkozhatunk ezzel a kreatív alkotással.

Némó nyomában

Némó nyomában
Forrás:
lunchboxdad

Ha elsőre nem sikerül kifogástalanra a végeredmény, ne csüggedjünk, a gyerekek biztosan értékelik majd „szárnypróbálgatásainkat”.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.