Írd be, mit keresel:

Kihagyhatatlan bárányrecept kezdőknek és haladóknak!

Itthon jóval kevesebb bárányhúst fogyasztunk, mint mondjuk sertést, csirkét vagy marhát. Ennek oka – többek között – az ára, és igen karakteres, semmihez sem hasonlítható íze lehet.

Mivel ritkán készítjük, sokan azt sem tudjuk, milyen ételekhez érdemes használni, vagy hogy hogyan kezdjünk neki az előkészítésének, illetve elkészítésének.

Holott ebédre és vacsorára is szuper választás lehet egy finom báránysült, salátával, párolt zöldségekkel, vagy mondjuk kuszkusszal.

Ha eddig nem jutott volna eszetekbe, hogy elkészítsetek belőle egy finom fogást, nézzétek meg az alábbi videót, és garantáltan nem tudtok majd neki ellenállni. Habár a kisfilm angol nyelvű, érdemes akkor is végignézni, hiszen minden egyes trükköt bemutatnak, így érthető lesz azok számára is, akik nem beszélik a nyelvet.

Cookta - 2016.05.04.
Kihagyhatatlan bárányrecept kezdőknek és haladóknak!

A séf az alapoktól, vagyis a báránycomb előkészítésétől egészen a tálalásig bemutat minden egyes fontos fázist, amitől még ízletesebb, porhanyósabb és látványosabb lesz a végeredmény. Tippeket kaphatunk tőle a fűszerezésre, irdalásra és a bárány szuvidolására (vákumos főzés) is. Utóbbit sajnos mi otthon nemigen tudjuk abszolválni, de ha ez a lépés kimarad, akkor sem kell aggódnunk, mert így is remek ízélményben lehet majd részünk!

Ti kipróbálnátok?

(Via: Eater)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.