Írd be, mit keresel:

@Reszelt @túrós – ropogós tészta pillekönnyű töltelékkel

A túrós sütemények egytől egyig a kedvenceim közé tartoznak, legyen az éppen egy sütés nélküli túrótorta, kelt tésztával készült túrós batyu vagy ez az egyszerű omlós-kakaós tésztás túrós sütemény.

Ezt a receptet azért is szeretem, mert a tésztát pár perc alatt össze lehet gyúrni, majd legalább 1-2 órára be kell tenni a fagyasztóba, hogy majd könnyen reszelhető legyen. Közben pedig más, egyéb teendőinkkel tudunk foglalatoskodni. Amikor a tészta lehűlt, akkor foghatunk hozzá a sütemény összeállításához, majd pedig a sütéséhez.

Cookta - 2016.05.07.
@Reszelt @túrós – ropogós tészta pillekönnyű töltelékkel

Forrás:
Kard Éva

A végeredmény pedig egy finom, ropogósra sült tészta pillekönnyű túrós töltelékkel. A hétköznapokon pedig kínálhatjuk egy tányér leves után második fogásként, de a vasárnapi asztalon is megállja a helyét.

Forrás:
Kard Éva

Reszelt túrós

Hozzávalók a tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárga
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 3 dkg kakaó (cukrozatlan)
  • 25 dkg margarin
  • 0,5 dl tej

Elkészítés: A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba. Adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a kristálycukrot és az átszitált kakaót. Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

A tésztát ezután osszuk el két egyenlő részre, majd formázzuk gombóccá, és 1-2 órára tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és könnyen tudjuk majd reszelni.

Hozzávalók a túrós töltelékhez:

  • 75 dkg túró
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás (nagy)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

Elkészítés: A túrót tegyük bele egy tálba, és villával kicsit nyomkodjuk össze. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a mazsolát, a vaníliás pudingport és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük kemény habbá.

A keményre felvert tojáshabot ezután két részletben keverjük hozzá a túróhoz.

Egy 33×22 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd vegyük ki a fagyasztóból az egyik tésztagombócot. Egy nagy lyukú reszelőn reszeljük rá a tésztát, villával kicsit igazítsuk el, hogy kb. egyformán legyen a reszelt tészta a tepsiben.

Ezután a tepsiben lévő tésztára egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd vegyük ki a fagyasztóból a másik tésztát, és szintén reszeljük rá.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon 40 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk jó langyosra hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.