Írd be, mit keresel:

Praktikák olívaolajjal – nem csak a konyhában

Olívaolajat mindenki használ a konyhában. Azonban nemcsak sütésre és főzésre jó ez az értékes olaj, hanem remek alapanyag a szépségápolásban, de még akár a háztartásban is!

Nagyon értékes olívabogyóból préselt olaj, amellyel nemcsak belsőleg, de külsőleg is érdemes szervezetünket táplálni, természetes szépítőszerként alkalmazni.

Olíva mint sminklemosó

Ha elfogyott a sminklemosó, tökéletesen megfelel arcunk tisztítására az olívaolaj: cseppentsünk egy keveset az olajból egy nedves vattakorongra, majd tisztítsuk meg ezzel a szem környékét és a problémás részeket!

Hajmaszk? Igen!

Fél csésze olaj és negyed csésze méz csodákat tesz a hajjal: a kettőt először elkeverjük, majd a tövektől a hajvégekig kenjük be ezzel a hajunkat. Érdemes feltűzni, hogy ne kenjünk vele össze mindent. Fél óra múlva, alapos öblítés után fényes, dús, erős lesz a haj!

További olívás szépségápolási és háztartási felhasználási módokat itt találtok >>

Cookta - 2016.05.09.
Praktikák olívaolajjal – nem csak a konyhában

Forrás:
iStock

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik legfontosabb alapanyaga. Ezenkívül számtalan kiváló tulajdonsággal rendelkezik mind az egészség, mind a szépségápolás területén. Ennek a kis útmutatónak a segítségével fedezze fel ön is az olívaolaj áldásos hatásait, használja fel a különböző tanácsokat és ötleteket. Vesse be őket a ráncok és a száraz bőr elleni harcban, erősítse velük haját és körmeit, lazítsa el az izmait.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.