Írd be, mit keresel:

@Nanaimo – nagyon csokis sütemény @sütés @nélkül

Három csokis réteg, van benne minden, ami szem-szájnak ingere, és bár a neve csengése alapján egy japán édességre gyanakodhatnánk, valójában Kanada kedvenc süteménye ez a durván csokis finomság.

A névadó Nanaimo Kanada egyik városa, innen terjedt el először Kanadában, majd mára a nagyvilágban is ez a hihetetlenül sűrű, nagyon csokoládés édesség, amelynek kekszes alapjában kakaó, krémjében fehércsoki, a tetején vastag csokimáz található. Ha valaki nem szeret sütni, annak is bátran ajánljuk: ezt a finomságot ugyanis csak hűteni kell.

A középső krémes réteget nem csak vaníliásan készítik Kanadában, hanem mogyoróvajjal megbolondítva is, no de ha már van a sütiben csoki, kókusz, dió, keksz és nem csekély mennyiségű csokoládé és vaj, kell-e még turbózni mogyoróvajjal?

Cookta - 2016.05.10.
@Nanaimo – nagyon csokis sütemény @sütés @nélkül

Forrás:
flickr.com

Nanaimo süti

Hozzávalók egy 25×35 cm-es tepsihez:

A kekszes alaphoz:

  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • maréknyi dió vagy mandula

A vaníliás krémhez:

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg lágy vaj

A csokimázhoz:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés: A kekszes alaphoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és kakaót, simára keverjük, majd a tűzről levéve beleszórjuk a darált kekszet, a kókuszreszeléket és a darált vagy durvára vágott diót vagy mandulát. Összedolgozzuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen. Fél órára a hűtőbe tesszük.

A krémhez a csokoládét apróra tördeljük. A tejszínt felforraljuk a vaníliás cukorral, majd a csokira öntjük, és addig keverjük, míg felolvad. A lágy vajat hozzáadjuk, és elektromos habverővel krémesre, simára keverjük, majd a kekszes alapra simítjuk, és újabb fél órára a hűtőbe tesszük.

A csokimázhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a felkockázott étcsokit, hozzáadjuk a vajat, alaposan elkeverjük, majd a krémes rétegre simítjuk, és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük még hidegen, mert a csokimáz hajlamos a törésre, repedésre, a krém pedig később nem elég kemény és sűrű, hogy megtartsa a csokimázat.

Ha van kedvenc csokis recepted, küldd el nekünk, legyél nyertese a csokis receptversenynek! >>

Forrás:
flickr.com

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.