Írd be, mit keresel:

Tavaszi villámvacsora: tésztában sült spárga sonkával

A spárgás ételekkel nem tudunk betelni, és mivel viszonylag rövid a szezonja, igyekszünk kihasználni az időt, és szinte minden nap készíteni valamilyen formában. Most sonkába és tésztába tekerve sül a sütőben!

Előételnek vagy önálló vacsorának is tökéletes ez az egyszerű spárgás recept. A leveles tészta jó barátunk, annyi mindenre használható: a sós és édes piték, rétesek mellett ilyen mutatós és egyszerű ételek is készülhetnek vele.

Az előfőzött spárgát – a spárga-kisokosból kiderül, hogyan érdemes előkészíteni – a tészta mellett betekerhetjük egy vékony szelet sonkába – mint a lenti receptben –, de ha húsmentesen készítenénk, egy szelet sajt is tökéletes hozzá. Ha úgy kívánjuk, a tojással lekent tésztát meghinthetjük reszelt sajttal.

Cookta - 2016.05.10.
Tavaszi villámvacsora: tésztában sült spárga sonkával

Forrás:
iStock

Egy friss saláta tökéletes kísérője lehet, ha önálló fogásként tálaljuk, de készíthetünk hozzá egy kis zöldfűszeres tejfölt vagy krémsajtos szószt is kísérőnek.

Tésztában sült sonkás spárga

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 50 dkg zöld spárga
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 1 db tojás
  • 1 csipet cukor
  • 1/2 citrom

Elkészítés: A spárgák fás szárát letörjük. Enyhén sós, csipet cukorral és pár karika citrommal ízesített forrásban lévő vízbe tesszük, és 5 percig előfőzzük, majd leszűrjük, tányérra téve hűlni hagyjuk.

A leveles tésztát kiterítjük, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A sonkaszeleteket félbevágjuk. A spárgákat „deréktájon” körbetekerjük a sonkával, majd spirálisan a tésztacsíkokkal, és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük. Megkenjük felvert tojással.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15–20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Forrás:
iStock

Aki nagyon szereti, ma már szinte egész évben fogyaszthat spárgát, hiszen kapható konzervben vagy mélyhűtve is – legyen az fehér, zöld vagy vad sárga. Az igazi ínyencek azonban alig várják a tavaszt, amikor a hazai termelők szállítják a piacra a friss spárgát. Ez a fejedelmi zöldségféle viszont többet érdemel annál, hogy csak hagyományos módon, mártással vagy olvasztott vajjal fogyasszuk – csőben sütve, rakottként, salátaként elkészítve vagy levesként egyszerűen fenséges!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.