A hidegen sajtolt növényi olajak igazi folyékony csodák, már az ókorban is nagy hírük volt, nagy értékként tartották számon. Nem is meglepő, hiszen az olajok sok mindenre jelentenek gyógyírt, ha tudjuk, mikor melyiket használjuk. Ebben segítünk most.
Tökmagolaj
Mint a legtöbb olaj, a tökmagolaj is remek hatóanyagokkal bír, különlegessége, hogy – a legtöbb olajjal szemben – nagyon karakteres, meghatározó az íze. Nagyon finom salátára öntve, krémlevesbe csepegtetve tálaláskor, de vékonyan kenyérre kenve a vajat is helyettesítheti.
A Delta 7 hatóanyag jelenléte miatt ez az olaj javítja az agyi keringést, lassítja az érelmeszesedést, és fontos szerepet játszik a férfiak prosztataproblémáinak javításában, megelőzésében, illetve a simaizmokra való pozitív hatása miatt a nőknek is ajánlják kúraszerűen alkalmazni egy alapos felfázás után.
Az E- és F-vitamin miatt a kismamáknak is javasolt beiktatniuk az étrendjükbe a terhességük korai szakaszában gyulladáscsökkentő hatása miatt, illetve a baba idegrendszerét is erősítik ezek a vitaminok, ami fontos a fejlődő magzatnak.
A mandulaolaj és a szőlőmagolaj különleges tulajdonságairól itt olvashattok >>