Írd be, mit keresel:

Fotózd úgy az ételt, mint a profik!

Ha szívesen részt vennétek a „Keressük a legjobb csokis receptet” versenyünkön, akkor most segítünk abban, hogy ne csak a beküldött receptekkel nyűgözzétek le a zsűrit, hanem a róla elkészített képpel is arathassatok! Ha pedig egyszerűen csak szívesen elsajátítanátok egy-két trükköt az ételfotózással kapcsolatban, nektek is hasznos lehet az alábbi cikk!

Cookta - 2016.05.11.
Fotózd úgy az ételt, mint a profik!

Mitől lesz jó egy ételfotó?

Hogy egy ételfotó esztétikus legyen, rengeteg kritériumnak kell megfelelnie. Nem kell túlgondolni, nem olyan bonyolult feladat, mint aminek elsőre tűnik. De az alábbi szempontokat mindenképp érdemes figyelembe venni, amikor fotóztok, így jóval könnyebb dolgotok lesz, ha legközelebb a kezetekbe veszitek a fényképezőt vagy a telefonotokat.

Az első és legfontosabb, hogy a kép mindig legyen éles! Lehetnek az étel körül elmosódott részek – ez sokszor jót is tesz a képnek, de az ételen – ha csak egy részén is – mindig legyen rajta az élesség.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.