Írd be, mit keresel:

Kihagyhatatlan videó az élelmiszer-pazarlás ellen!

Európa évi 88 millió tonna élelmiszert pazarol el – ami egyszerűen nem fér a fejünkbe. Mi semmit nem utálunk jobban, mint az élelmiszer elfecsérlését, így amit lehet, újrahasznosítunk, vagyis felhasználjuk más-más ételekhez is. Ha pedig tudjuk, hogy biztosan nem fogunk annyi ételt megenni, mint amennyi felhalmozódott az otthonunkban, általában áthívjuk a barátokat, vagy odaadjuk a felhalmozódott ételt kutya- vagy cicatartó barátainknak. Szerintünk ez ilyen egyszerű!

Az élelmiszerek kidobása nemcsak az étel, hanem az erőforrások pazarlásáról is szól: föld, víz, energia – csak hogy néhányat említsünk.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bevásárlólistával járjunk vásárolni, így elkerülhetjük, hogy felesleges dolgok kerüljenek a kosarunkba. Főzzünk kisebb lábasokban, mert így elkerülhetjük, hogy „falkára” főzzünk, illetve tervezzük meg jó előre a heti menüt, hogy elkerüljük az ételfelhalmozást.

Találtunk egy szuper, de egyben nagyon szomorú videót, ami egy eper életútját mutatja be a betakarítástól az otthonunkba kerüléséig – illetve a kukáig. Mindenkinek ajánljuk: nézze végig, és mutassa meg a barátainak is, hátha tanulunk ebből az esetből!


Cookta - 2016.05.11.
Kihagyhatatlan videó az élelmiszer-pazarlás ellen!

(Fotó: flickr – U.S. Department of Agriculture)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.