Írd be, mit keresel:

Tároljuk okosan a fűszereket!

Van egy alap „fűszercsomag”, ami mindannyiunk otthonában megtalálható. Bors, só, pirospaprika, és talán egy-két szárított zöldfűszer is van közöttük. De valahányszor újabb és újabb receptet készítünk el, újabb és újabb zacskó fűszert is beújítunk. Használatkor legtöbbször csak letépjük a fűszeres zacskó tetejét, és ha már nem használjuk, visszahajtogatjuk, és mehet is a szekrénybe. Na ez az, amit nagyon rosszul teszünk!

Egyrészt nem esztétikus – persze talán nem ez az elsődleges probléma, de még csak nem is praktikus, mert a nem megfelelően lezárt zacskóban lévő fűszerek érintkeznek a levegővel, amitől elillan az aromájuk, sőt, ha párás a levegő, akkor még az állaguk is megváltozhat. Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy a por alakú fűszer egy nagy tömbbé áll össze, igaz?

Másrészt egy ilyen zacskóból könnyedén kiborulhatnak a fűszerek, vagy ami még rosszabb: könnyedén beleboríthatunk belőlük egy nagyobb mennyiséget az ételbe.

Szintén nagyon fontos, hogy vannak fűszerek, mint például a pirospaprika, amelyeket sötét dobozban vagy üvegben kell tárolni – így sem a mesés színe, sem pedig az aromája nem vész el. Ha áttetsző dobozkáink vannak, azzal sincs baj, a lényeg, hogy fénytől védett helyen tároljuk őket.

Ha ti is zacskóban tároljátok a fűszereket, mutatunk pár szuper fűszertartót, amit könnyedén beszerezhettek!

Cookta - 2016.05.11.
Tároljuk okosan a fűszereket!

5 db-os fűszertartóFackelmann

Fekete-fehér só-, borsszóróTiger

Aromazáró, állvánnyalhasznosholmik

Színes, mágneses fűszertartókhobbyrendelés

Állatos fűszertartószett Insitu

Rozsdamentes só-, borsszóróIkea

Fűszertartó elforgatható tetővelTiger

Vegyes színű só-, borsszóróIkea

Ti miben tároljátok a fűszereket?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.